Fericirea din carantina oamenilor #diez. Sincer și fără panică, despre bucuriile pe care le avem cât stăm în casă

Fericire diez

Noi, echipa #diez, lucrăm de acasă, iar toate interacțiunile noastre se rezumă la chat și ședințe web. Suntem fizic departe, dar psihologic și emoțional oricum suntem împreună. În această dimineață, pe lângă lucrurile obișnuite pe care le discutăm în mod normal la ședință, am discutat și despre fericire. De ce? Pentru că pe 20 martie se sărbătorește Ziua Internațională a Fericirii la nivel mondial. Împreună, ne-am gândit, că avem lucruri care ne fac fericiți chiar și atunci când suntem blocați în casă. Despre aceste lucruri vă vom povesti mai jos, pentru că deși suntem în carantină, fericirea nu a fost anulată.

Valeria Batereanu, despre fericirea din carantină: „Refugiul meu are doi ochi negri, un râs mai contagios decât coronavirusul și zeci de întrebări pe zi. Fericirea în carantină mi-o aduce fratele mai mic care are grijă în fiecare dimineață să mă cuprindă, iar în timpul zilei să mă informeze cu știri de actualitate din perimetrul casei: «A înflorit cactusul tău, cel roz», și seara să-mi citească povești, să mă instruiască în ale jocurilor video sau să-mi povestească despre descoperirile pe care le-a făcut citind enciclopedia.”

Faceți cunoștință: fericirea cu ochi negri!

Dinu Bubulici, despre fericirea din carantină: „Pe mine mă face fericit o mâncare gătită cu dragoste, un pahar de vin și libertatea de a învăța ceva nou.”

Niște fericire în tigaie!

Liubomir Guțu, despre fericirea din carantină: „Mă face fericit în carantină faptul că nu cheltuiesc bani, deoarece plec la magazin o dată în două-trei zile și-mi procur alimente DOAR necesare. Și al doilea motiv: lucrez acasă, în liniște și nu întârzii la muncă.”

Imagine surprinsă din culisele fericirii lui Liubomir

Alexandru Lebedev, despre fericirea din carantină: „Mă face fericit să ies din casă și să duc gunoiul și poate să mai prind un pokemon pe drum. Acum când merg chiar și câteva sute de metri corpul meu parcă respiră și i se face dor să fugă 21 km.”

Alex vă prezintă o bucată din activitățile care-l fac fericit

Alina Gîrneț, despre fericirea din carantină: „Bulele care cresc, când pun o foaie nouă de naan pe tigaie la foc tare. În zilele de carantină, am descoperit pâinea indiană. E așa de satisfăcător să urmărești bulele care se umflă odată ce pui foile de naan, pe care până ieri le făceam cu ajutorul unui făcăleț improvizat, pe tigaia încinsă. Pe lângă faptul că înlocuiește pâinea clasică din comerț, pita asta poate fi folosită și pentru alte tipuri de rețete. Spre exemplu, ieri am făcut shaorma cu foile de naan, iar azi vor însoți o porție generoasă de shakshouka. Ce vreau să zic e că, stând acasă, mi-am amintit că lucrurile simple ne pot aduce stări tare frumoase. Când ne amintim nostalgic de copilărie, spre exemplu, noi nu ne amintim de lucruri sofisticate, dar râdem cu dor de jocurile simple cu vecinii sau de pâinea fierbinte înmuiată în vin cu zahăr. Sper că în această carantină să încercăm să vedem mai multă fericire în lucrurile simple, în bulele unei pâinici pe tigaie, spre exemplu.”

Fericirea gustoasă, descrisă de Alina

Elena Baranov, despre fericirea din carantină: „Eu urăsc singurătatea, iar această carantină m-a pus față-n față cu ea. Ce mă face fericită acum? Primul gând a fost: fu, nimic! Apoi mi-am adus aminte de un ghemotoc pufos, de soarele de după geam, despre cât de amuzant am deschis pentru prima dată în viață o sticlă de vin, despre faptul că, în sfârșit, nu întârzii la birou și pot lucra în pijama, despre faptul că după ce se termină ziua de muncă nu trebuie să mă înghesui în transportul public și despre faptul că pentru prima dată după o perioadă lungă pot să zic că am timp, incredibil.

Pe de altă parte, eu sunt sinceră și nu vreau să mint. Îmi lipsesc oamenii (ohhh, noi așa de tare avem nevoie de alți oameni). Și tot în acest context, m-am gândit azi că sunt foarte norocoasă la acest capitol. Sunt fericită pentru că cineva are grijă să nu mor de plictiseală și să uit de singurătate, uneori prin simplul fapt că mă ascultă și-mi rabdă toate maratoanele emoționale. Da, mă fac fericită câțiva oameni care îmi salvează această carantină și pe care îi ador până dincolo de stratosferă, termosferă, spațiu și orice este sau poate fi după acestea.”

Totul o să fie bine, răbdare!

Stela Televca, despre fericirea din carantină: „Cărțile, filmele bune, sportul, gustoșeniile din frigider, plimbările scurte, muzica și somnul. Asta mă face fericită pe timp de carantină.”

Fericirea Stelei așezată frumos pe raft.

Petru Beșleaga, despre fericirea din carantină: „Chiar dacă suntem izolați în casă și asta este o încercare grea pentru noi, totuși există o doza de optimism aflându-te în carantină, cel puțin pentru mine. Vă veți întreba probabil care ar fi aceasta? Ai mai mult timp pentru tine!

În primul rând, este un bun exercițiu psihologic, o luptă pe care o duci cu tine însuți de-a depăși această izolare de societate și de cei dragi. Cât de banal n-ar suna, dar asta ne face mai puternici. Când ești singur cu propriile gânduri și izolat într-o încăpere stăpânul căreia ești doar tu, începi să te cunoști mai bine, să înțelegi că echilibrul interior îți poate aduce fericire. Mă face fericit și aerul primăvăratic de-un verde crud care vine în încăpere odată cu deschiderea geamului. Îl pot savura cu o cană de ceai în mână și cu o carte în cealaltă. Am înțeles că socializarea, învălmășeala și rutina zilnică precedentă acum îmi sunt străine. Te poți acomoda și poți face față oricărei situații dacă înveți să vezi părțile pozitive acolo unde ar părea că nici nu sunt. Ah da, timpul care îl ofer lecturii acum este mult mai mare și asta cred că este cel mai mare avantaj.”

La lucru ca la sărbătoare (chiar dacă lucrăm de acasă)

Andreea Dudulica, despre fericirea din carantină: „Teste de exersare pentru BAC, Camil Petrescu și comedii romantice, așa arată carantina mea. Fericirea poate fi găsită și în carantină. Aceste zile de autoizolare ne permit să oferim activități pe care doream de mult timp să le începem. Un skill, o rețetă, un film, o carte nouă, posibilitățile sunt nenumărate. Nu lăsați inabilitatea de a ieși din casă să vă descurajeze, există o mulțime de lucruri pe acre le puteți face fără a vă părăsi camera.”

Fericire utilă de la Andreea

Lilia Zdibneak, despre fericirea din carantină: „Есть много поводов быть счастливыми, даже если сейчас мы на карантине! Игры, фильмы, книги, виртуальные туры, долгие разговоры по телефону – до этого всего я еще не дошла, но счастлива пока только от мысли, что смогу это себе позволить (наверное). На самом деле, самое главное время, и как хорошо, что оно у меня еще есть! Скоро все пройдет, и у нас будет возможность этой чудесной весной начать все сначала!”

Lilia vă bucură ochișorii cu un pic de primăvară. Să fiți fericiți!

Djein Vacari, despre fericirea din carantină: „Aceasta nu e prima mea carantină. Eu deseori mă izolez voluntar sau involuntar. Acum e puțin altfel, deoarece toți sunt în aceeași situație. Prin urmare, nu îmi e așa de ciudă. Da, eu sunt adorabilă. Dacă aș avea mai mult timp liber, aș găsi mai multe motive de bucurie. Până una alta… mă mulțumesc cu ceai, o țigară la balcon, o scurtă plimbare cu câinele… Ultima experiență distractivă a fost asistarea la lecția online predată de mama mea elevilor din clasa a X-a. Tare buni copii! Eu deja m-am plictisit să scriu ce mă bucură pe timp de carantină. Uneori îmi vine să strig tare de la geam «ёжик»… dar mă tem că-mi va răspunde liniștea. Câinele meu e bucuria mea. Mă duc să-l iau în pat. Пока!”

Așa arată fericirea pentru Djein!

Constantin Topală, despre fericirea din carantină: „Mie nu îmi place singurătatea, deci nici carantina. Dar pentru că suntem în această situație și trebuie să stăm acasă și să nu interacționăm cu alte persoane, noi, echipa #diez, lucram de acasă. Pentru mine unul dintre momentele fericite este ședința noastră video de dimineață. Îmi place să îmi văd colegii somnoroși și să aud povestioarele fiecăruia despre cum a dormit, cât mănâncă sau despre cât de mult ne este dor unul de altul. Deci nu uitați, carantina asta nu înseamnă că nu puteți comunica cu persoanele dragi deloc. Folosiți la maximum puterile apelurilor video din cadrul aplicațiilor.”

O mică parte din redacție, într-o ședință ordinară

Acum un exercițiu de imaginație pentru tine drag cititor, te rugăm să continui lanțul destăinuirilor și să răspunzi la întrebarea „Ce te face pe tine fericit în această carantină?”. Poți răspunde în gând, poți răspunde în voce, poți răspunde în scris, poți răspunde oricum tu îți dorești, important e să găsești un răspuns. Iar în timp ce-l cauți, noi îți urăm multă, multă fericire, așa încât să-ți ajungă pentru o veșnicie și încă o zi!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente