‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgroMeteo: SHS a emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii

AgroMeteo: SHS a emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

ACTUALIZARE: Cu puțin timp în urmă, meteorologii au emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 22 – 25.03.2020.

În legatură cu deplasarea unei mase de aer rece de origine arctică pe data de 22-25 martie curent caracterul vremii pe teritoriul țării se va schimba:

  • Vor cădea precipitații sub formă de ploaie și lapoviță.
  • Pe drumuri se va forma ghețuș.
  • În intervalul 23-24 martie se prevăd intensificări ale vântului nord-estiс în rafale de până la 15-18 m/s.
  • Pe dat de 22 martie temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-10°C.
Foto: meteo.md

Doar astăzi vom avea vreme frumoasă, cu soare și temperaturi de 13…16°C la nordul țării, 14..17°C la centru și 15..18°C în sudul țării. Noaptea, mercurul din termometre va arăta 2…5°C la nord și 4..7 °C la sudul țării.

Pentru sâmbătă meteorologii anunță ploi. Și temperaturile vor scădea. Astfel, în raioanele de nord se vor înregistra 8..13°C , la centru 13…17°C , iar la sud 15…18°C . Noaptea, temperatura va scădea până la 2°C, iar maxima termică la sudul țării va indica 7°C.

Duminică, timpul va continua să se răcească. Meteorologii anunță că ploile, pe alocuri, ar putea trece în lapoviță. Mercurul din termometre va continua să indice temperaturi joase. Astfel, la nordul țării, în timpul zile, temperatura aerului va fi de 0..3°C , în raioanele de la centul țării vor fi 1..4°C , iar la sud se așteaptă 2..5°C. Noaptea indicii vor arăta -2..1°C la nord, -1..2°C la centru și 0…3°C la sudul țării.

Menționăm că și Administrația Națională de Meteorologie din România (ANM) a anunțat maxime negative de -5 grade în unele regiuni.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›