Două teste pozitive la coronavirus, efectuate într-o clinică privată din capitală, s-au dovedit a fi negative

Două cazuri confirmate pozitiv la coronavirus, efectuate într-o clinică privată din capitală, s-au dovedit a fi eronate, după ce persoanele suspecte au fost supuse unei testări repetate, de această dată, în cadrul laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, acreditat de Organizația Mondială a Sănătății.

Testele de laborator realizate în laboratoarele private devin o practică ce a luat amploare în ultima perioadă. Acestea, însă, nu sunt nici pe departe sigure. „Am avut două cazuri confirmate pozitiv, era vorba despre persoane contaminate cu Covid-19, depistate în cadrul unui laborator privat. Ca rezultat al verificări și realizării testelor în cadrul laboratorului ANSP, testele s-au dovedit a fi negative”, a menționat ministra Sănătății.

Viorica Dumbrăveanu a atenționat despre pericolul pe care îl prezintă faptul că oamenii au încredere în astfel de teste, care îi pot duce în eroare: „Îmi pare foarte rău că unele clinici private au găsit o modalitate de a profita de sănătatea oamenilor. Este mai critic nu vizavi de testele care au fost pozitive și ca rezultat al verificărilor s-au dovedit a fi negative, problema este în acele persoane care în rezultatul testării au primit rezultat negativ, dar în realitate pot fi purtători ai acestui virus și pot reprezenta un risc pentru sănătatea lor, dar și pentru cei din jur!”

Ministra a atenționat că vor fi întreprinse măsuri în acest context, pentru ca astfel de situații să nu se repete: „Afacerea nu trebuie să fie făcută în detrimentul sănătății oamenilor”.


Pub