Un judecător din dosarul „Gemenii” și-a dat demisia. Chicu: „Este un pas insuficient, trebuie să plătească”

Un judecător care a examinat dosarul „Gemenii” și-a dat „demisa de onoare”. Astăzi, în cadrul ședinței, Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demisie.

Foto: Transilvania News

Este vorba de Sveatoslav Moldovan, care a înaintat cerere pe motive de sănătate.

Prim-ministrul Ion Chicu a reacționat la acest fapt, catalogându-l ca fiind insuficient. „ Plecarea din sistem a judecătorilor din vina cărora țara noastră are de plătit zeci de milioane la CtEDO e un bun pas. Dar insuficient. Trebuie să plătească.

Dle Fadei Nagacevschi, Vă rog mecanismul funcțional de acțiune în regres să fie promovat cât mai rapid. În acest caz "nu stăm acasă"!”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ion Chicu a cerut ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, să facă o adresare către Procuratura Generală, pentru inițierea urmării penale a judecătorilor care au emis decizia în dosarul Casei de Comerț „Gemenii” și în urma căreia statul a fost condamnat de CtEDO și obligat să achite despăgubiri de 70 de milioane de lei. Totodată, Chicu i-a cerut ministrului Finanțelor, Serghei Pușcuța, să reducă finanțarea sistemului judecătoresc cu 70 de milioane de lei.


Pub