Națiunile asiatice se confruntă cu al doilea val de coronavirus. De această dată, cazurile sunt de import

Coreea de Sud, China și Singapore se numără printre țările din Asia care se confruntă cu un al doilea val de coronavirus, cauzat de oamenii care îl importă din afară, scrie BBC.

Foto: Mark Schiefelbein/AP Photo

China, unde a apărut virusul pentru prima dată, a confirmat miercuri că nu mai are cazuri domestice noi pentru prima dată de când izbucnit focarul. În schimb, a raportat 34 de cazuri noi în rândul persoanelor care s-au întors recent din alte țări.

Și Singapore a raport 47 de noi cazuri, dintre care 33 de la persoane întoarse în țară, iar 30 dintre aceștia cetățeni singaporezi.

Coreea de Sud se confruntă cu o nouă creștere a numărului cazurilor, joi, cu 152 de noi infectați, deși este neclar câți dintre aceștia sunt veniți din afară. Un nou focar își are centrul într-un azil din Daegu, unde 74 de pacienți au fost depistați cu coronavirus.

Japonia a raportat doar trei noi cazuri, miercuri, iar Hokkaido, cea mai puternic afectată regiune japoneză va ridica starea de urgență impusă încă din februarie, în condițiile în care oficialii japonezi spun că răspândirea virusului se află sub control.

Ei le-au transmis cetățenilor să rămână în continuare precauți și să nu părăsească locuințele decât atunci când este neapărat nevoie.


Pub