00:59:23 25.04.2024
Stiri

Expert OMS în epidemiologie: Cum se transmite, de fapt, COVID-19 și ce trebuie să facem pentru a opri transmiterea noului coronavirus

Social 19.03.2020 11:39 Vizualizări1867 Autor: Ziarul National
Expert OMS în epidemiologie: Cum se transmite, de fapt, COVID-19 și ce trebuie să facem pentru a opri transmiterea noului coronavirus
Stela Gheorghiță, expert OMS în epidemiologie


Noul tip de coronavirus, extins în majoritatea statelor de pe glob, se transmite prin picături, atunci când strănutăm sau tușim, dar și prin contact, atunci când am contaminat mâinile și introducem virusul în organism prin intermediul mucoaselor - nas, gură, ochi.

Stela Gherorghiță, expert al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în epidemiologie, a declarat astăzi, într-o conferință de presă susținută la Chișinău, că oamenii nu au, deocamdată, imunitate la acest tip nou de coronavirus.

CITIȚI și VIDEO // Șase persoane care au ÎNCĂLCAT regimul de autoizolare, AMENDATE: Poliția monitorizează 2 149 de cetățeni care trebuie să stea acasă

„Asta înseamnă că, atunci când nimerește în corpul nostru, virusul se multiplică și perioada de la momentul pătrunderii virusului în organism până la apariția semnelor clinice de boală durează 14 zile (perioada de incubație). În această perioadă, noi putem să nu avem semne clinice, dar suntem surse de infecție pentru membrii familiei noastre, pentru persoanele pe care le întâlnim. De aceea se recomandă să avem responsabilitate și să păstrăm această distanță socială”, a declarat Stela Gheorghiță.

Experta în epidemiologie a adăugat că, în această perioadă, este foarte important să stăm acasă, pentru a preveni transmiterea coronavirusului de tip nou.

CITIȚI și Cât de SIGURE sunt testele la COVID-19, efectuate în clinicile private din Chișinău? Două cazuri au fost infirmate de autorități. Ministra Sănătății atenționează: „Afacerile nu trebuie făcute în detrimentul sănătății oamenilor”

„De asemenea, este necesar să ne spălăm pe mâini cât mai des, pentru că asta ne ajută să evităm transmiterea virusului de pe mâinile murdare. De asemenea, trebuie să monitorizăm starea de sănătate dacă am avut contact cu persoane bolnave sau am fost în călătorii. Este strict necesar să ne autoizolăm pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei. Putem opri transmiterea virusului împreună, fiind solidari și responsabili”, a încheiat experta OMS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md