14:01:36 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Ministrul Justiției are FRICĂ de CRONAVIRUS și i-a admonestat pe membrii CSM că l-au chemat astăzi la ședință: „Am doi copii acasă și nu vreau să mă expun riscului”

Social 19.03.2020 13:50 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ministrul Justiției are FRICĂ de CRONAVIRUS și i-a admonestat pe membrii CSM că l-au chemat astăzi la ședință: „Am doi copii acasă și nu vreau să mă expun riscului”


Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, s-a revoltat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că este nevoit „să aibă contact direct cu 13 persoane diferite”, deși pe ordinea de zi nu a văzut vreo „urgență”.

„În ce constă urgența ședinței de astăzi? (...) Eu, de exemplu, am doi copii și nu vreau să mă expun riscului ca să mă duc cu boli acasă”, a declarat Nagacevschi.

Nina Cernat de la CSM i-a răspuns că această structură reprezintă o putere în stat și, dacă Guvernul și Parlamentul activează, instanțele de judecată examinează unele categorii de dosare, „și noi nu tebuie să ne ascundem, dar să activăm”.

Ministrul Nagacevschi s-a aprins și mai mult și și-a permis să le arate din deget membrilor CSM, afișând un aer de superioritate.

„Pe perioada situației de urgență, actele legislative sistemice sunt deconectate și există Comisia pentru Situații Excepționale (CSE). În măsura în care vouă nu vi se atribuie competențe speciale, nu aveți voi treabă să reglementați până nu vă spune CSE”, a declarat Nagacevschi, adăugând că judecătorii pot să-l telefoneze direct pentru explicații, că dânsul este membru al CSE.

„Eu sunt în contact direct cu Dvs. și nu înțeleg de ce trebuie să am contact direct cu Dvs.”, a continuat ministrul.

În replică, Dorel Musteață de la CSM i-a arătat lui Nagacevschi că în instituție sunt măsuri de protecție împotriva COVID-19 și că prezența la această ședință nu este obligatorie: „Dacă cineva are frică, poftim...”.

Menționăm că Fadei Nagacevschi a rezistat, totuși, până la finele ședinței, fără să-și pună mască, așa cum l-au îndemnat membrii CSM care i-au reproșat faptul că „exagerează” vizavi de situația legată de noul coronavirus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md