Ministra sănătății anunță confirmarea a încă 13 cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19

ministra

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, și prim-ministrul Ion Chicu prezintă, în cadrul unui briefing de presă, informații actualizate privind controlul infecției cu virusul COVID-19, la nivel național.

„Pe parcursul zilei de astăzi, au fost procesate 95 de probe, dintre care au fost confirmate 13 cazuri. Șapte cazuri sunt de import (Ucraina, Marea Britanie, Italia), șase cazuri sunt de răspândire locală. Două dintre acestea urmează a fi verificate dacă într-adevăr sunt cu răspândire locală”, a declarat ministra.

„La frontierele țării, fluxul de cetățeni s-a diminuat semnificativ. Mai puțini cetățeni vin și pleacă din Moldova. De asemenea, sunt curse charter care aduc moldovenii acasă. Astăzi au loc ședințele regionale pentru a instrui colegii din teritoriu pentru a ști ce să facă în situația regimului de urgență. Vom modifica regimul de comerț cu amănuntul, însă totul depinde de răspândirea virusului. La fel, am creat linia verde la FISC, unde agenții economici pot adresa întrebări specialiștilor”, a explicat Ion Chicu.

În total, în Moldova sunt înregistrate 49 de cazuri de infectare, un deces și o persoană tratată.

Citește și: Top 10 țări unde este înregistrată cea mai mare rată de însănătoșire în urma COVID-19. Care stat are 100 % din cazuri tratate


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente