/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Un caz nou de coronavirus, confirmat în raionul Ialoveni

missing
19 martie 2020, ora 13:26

În raionul Ialoveni a fost confirmat ieri cel de-al doilea caz de infecție cu COVID-19. Bolnavul este din localitatea Sociteni și a revenit din Marea Britanie pe data de 10 martie.

„S-a autoizolat imediat la domiciliu. Nu a aveut contact cu nimeni din sat. La apariția primelor simptome de boală a apelat 112 și a fost internat la Spitalul „Toma Ciorbă”. Familia lui este la carntină, dar nu sunt problem deocamdată, e autoizolată și nu sunt suspecți de boală”, a declarat pentru TV8 angajata Centrului Medical din Sociteni, Nicoleta Limovshi.

Anterior, un caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat la o persoană din localitatea Văsieni, raionul Ialoveni.

Potrivit datelor autorităților locale, actualizate la 18 martie, ora 16:00, în raionul Ialoveni erau 18 persoane suspectate de boală, zece dintre ele fiind din Sociteni, trei din Dănceni, două din Văratic și câte una din satele Costești, Horodca și Suruceni.

În total, în raionul Ialoveni, sunt plasate în carantină la domiciliu 665 de persoane.

Autoritățile rionului Ialoveni au creat o Celulă teritorială de monitorizare permanentă a evoluției infecției COVID-19 și a instituit un punct local de dirijare care are drept misiune colectarea, procesarea și transmiterea informațiilor operative despre evoluția coronavirusului. Zilnic, sunt publicate datele actualizate pe fiecare localitate din raion.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram