/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un centru privat din Chișinău a venit cu o reacție la acuzațiile ministrei Sănătății, privind testele greșite la coronavirus

missing
19 martie 2020, ora 14:48

Un centru privat din Chișinău, care realizează teste pentru identificarea infecției de COVID-19, i-a dat replica ministrei Sănătății Viorica Dumbrăveanu. Compania privată acuză autoritățile că ar fi interpretat greșit informațiile și precizează că, de fapt, analizele ar fi fost făcute corespunzător.

„Este vorba doar de un singur caz și nu de două, testate în laboratorul nostru, în care noi inițial am obținut un rezultat dubios pe care ulterior l-am comunicat la ANSP și am solicitat o verificare dublă. Testul a ieșit negativ la Spitalul de Boli Contagioase și noi ne-am bucurat, dar este regretabil că a fost interpretată greșit această verificare. Verificarea noastră nu a însemnat că metoda de efectuare a analizelor a fost greșită sau calitatea analizei este necorespunzătoare, însă este o procedură normală. Persoana testată a suportat acum o lună o viroză severă cu febră, tuse. Producătorul cu care lucrăm noi ne-a prevenit de fapt despre afinitatea reactivelor la alți viruși din grupuri similare și noi presupunem că acest rezultat dubios a apărut anume din acest motiv”, a spus pentru tv8.md conducerea instituției vizate.

În această dimineață, Dumbrăveanu a declarat că testele realizate în laboratoarele private, pentru identificarea infecției de COVID-19, nu sunt de încredere și i-a îndemnat pe cetățeni să se adreseze la instituția publică, dacă au suspecție de boală, pentru că unicul laborator certificat de OMS pentru realizarea acestor teste este cel al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În Chișinău sunt mai multe centre private care prelevează material biologic pentru efectuarea testelor de determinare a virusului COVID-19. Prețul testului depășește 700 de lei, iar rezultatele sunt prezentate pacienților peste 24 de ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram