‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDe săptămâna viitoare este permisă comercializarea semințelor și pesticidelor de către magazine

De săptămâna viitoare este permisă comercializarea semințelor și pesticidelor de către magazine

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Începând cu săptămâna viitoare vor fi reluate mai multe tipuri de comerț. Este vorba despre unități comerciale separate, care vând produse de igienă, furaje, semințe, precum și piese pentru unitățile de transport. O decizie în acest sens a fost adoptată la ședința Comisiei extraordinare pentru sănătate publică, convocată miercuri seara, 18 martie, la Guvern, transmite agenția IPN.

Într-un briefing de presă, premierul Ion Chicu a declarat că s-a decis ca de luni, 23 martie, să fie reluată activitatea de comerț în magazinele agricole, în care sunt vândute semințe, produse de uz fitosanitar, furaje, dar și alte produse necesare în procesul tehnologic și operațional al producătorilor agricoli, al companiilor din industria agro-alimentară etc.

Tot de luni, va fi reluat, în magazinele specializate, comerțul cu amănuntul al pieselor de schimb și altor produse conexe serviciilor de deservire tehnică a unităților de transport.

„Deci, sunt activități care, reieșind din acest sezon agricol, sunt absolut necesare, dar sunt prestate cu maximă securizare în unități comerciale separate și specializate”, a notat premierul.

Începând cu 16 martie, autoritățile au sistat activitatea tuturor punctelor de comerț din țară, cu excepția farmaciilor, a magazinelor alimentare și a benzinăriilor. De asemenea, au fost închise toate piețele, indiferent de tipul de mărfuri pe care le comercializează.

FOTO: agrotrend.ro; imagine simbol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›