‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriISF solicită mai multor state din lume să permită furnizarea internațională de semințe

ISF solicită mai multor state din lume să permită furnizarea internațională de semințe

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Federația Internațională pentru Semințe (ISF) a solicitat mai multor guverne din lume să nu restricționeze furnizarea internațională de semințe.

Potrivit federației, în contextul răspândirii coronavirusului, stabilitatea pe termen lung în lume se bazează pe mai mulți piloni, dintre care unul este securitatea alimentară, scrie Agroportal.ua.

„Semințele sunt punctul de plecare al sistemului alimentar. Agricultorii depind de accesul la semințe de calitate. Acestea constituie un produs agricol care este comercializat în întreaga lume. În ultimii 15-20 de ani, comerțul internațional de semințe a crescut de zece ori. Prin urmare, furnizarea internațională de semințe fără restricții este esențială pentru a asigura securitatea alimentară”, a explicat organizația.

ISF solicită guvernelor să promoveze livrările internaționale de semințe și să nu aplice măsuri restrictive.

Federația a subliniat că în prezent nu există dovezi că alimentele, inclusiv semințele, sunt o sursă de transmitere a virusului. Cu toate acestea, este posibilă transmiterea prin suprafețe care au fost recent infectate – lucru valabil pentru o perioadă mică de timp, din cauza perioadei scurte de menținere a coronavirusului în mediu.

FOTO: agrostandard.ro; imagine simbol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›