‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRusia pierde circa 25 de dolari la fiecare baril de petrol. Coproprietarul Lukoil: Este...

Rusia pierde circa 25 de dolari la fiecare baril de petrol. Coproprietarul Lukoil: Este un preţ catastrofal

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Coproprietarul gigantului petrolier rus Lukoil Leonid Fedun a numit actualul preț al petrolului drept catastrofal, scrie Mold-street cu referire la RBC.ru.

Fedun a adăugat că, dacă acordul dintre Rusia şi OPEC ar fi fost încheiat, petrolul ar costa acum aproximativ 50 de dolari pe baril, respectiv la costul actual, Rusia pierde circa 25 de dolari la fiecare baril de petrol.

El susţine că ideea de a nu semna un acord cu OPEC a fost promovată de conducerea de la unele companii petroliere de stat din Rusia, care nu și-au putut imagina ce efecte catastrofale poate avea o astfel de decizie.

Afaceristul a adăugat că Rusia și Arabia Saudită duc un „război de istovire în urma căreia au de câştigat Statele Unite”.

Fluctuațiile pe piața petrolieră au început pe 6 martie, când participanții la întâlnirea OPEC+ nu au putut lua o singură decizie. Rusia nu a susținut propunerea de reducere suplimentară a producției de petrol cu ​​1,5 milioane barili pe zi din 1 aprilie 2020.

După eșecul tranzacției, pe 9 martie prețurile petrolului s-au prăbuşit cu 30%. Pe 18 martie, țițeiul marca Brent valora mai puțin de 25 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 2003.

‹ adv ›

Pe de altă parte prețul petrolului rus Urals a scăzut sub 19 dolari, cel mai scăzut nivel din anul 2002. În aceste condiţii publicaţia Vedomosti estimează că la acest preț, bugetul Rusiei va încasa lunar cu 3 miliarde de dolari mai puţin, decât planifica.

Goldman Sachs prezice că în 2020, datorită epidemiei de coronavirus, cererea globală de petrol va scădea cu 1,1 milioane de barili pe zi. În al doilea trimestru al anului 2020, prețul petrolului Brent poate scădea la 20 de dolari pe baril, în al treilea și al patrulea trimestru, prețurile vor crește la 30-40 de dolari pe baril.

Petrolul marca Brent poate reveni la un preţ de 60 de dolari pe baril doar abia la sfârșitul anului 2021, potrivit Goldman Sachs.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›