Donald Trump recurge la o lege de război, pentru a accelera producţia de măşti şi echipamente medicale

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că recurge la Legea pentru Producţia de Apărare pentru a accelera fabricarea de măşti şi echipamente medicale necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi a spus că o estimare potrivit căreia şomajul din Statele Unite ar putea atinge 20% este scenariul cel mai pesimist, relatează Reuters, citat de News.ro.

Foto: Drew Angerer/Getty Images

„Vom învinge inamicul invizibil”, a afirmat preşedintele, care a declarat că declanşarea crizei l-a transformat „într-un preşedinte pe timp de război”.

Trump a mai spus că va invoca şi o altă lege, care va permite autorităţilor să returneze migranţii care vor să traverseze ilegal frontiera sudică a Statelor Unite. Graniţa nu va fi închisă, a precizat preşedintele.

Liderul american a anunţat că o navă spital va fi trimisă la New York pentru a ajuta oamenii afectaţi de contagiune şi că o a doua navă spital va fi trimisă pe coasta de vest.

Trump a apărat exprimarea sa de „virus chinez”, în pofida îngrijorării în rândul unor americani că este o „insultă etnică”.

„Nu este rasistă, deloc.Vine din China”, a spus preşedintele despre boala a cărei origine este din oraşul Wuhan, China.

Trump a afirmat la Casa Albă că va semna miercuri Legea pentru Producţia de Apărare (Defense Production Act).

Legea, care datează din perioada Războiului Coreean din anii ‘50, acordă preşedintelui autoritatea extinsă de a accelera şi extinde furnizarea de resurse din industria americană, pentru a susţine programele din domeniile militar, energetic, spaţial şi de securitate internă, potrivit Agenţiei Federale pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă.

În prezent, în Statele Unite sunt peste 7.000 de persoane infectate cu coronavirus şi au avut loc peste 100 de decese.


Pub