Ion Chicu: „Suspendarea procesului educațional se prelungește până pe 31 martie”

clasa-de-scoala-900×506

Elevii și studenții vor sta acasă până pe 31 martie. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu după ședința Comisiei extraordinare pentru situații excepționale.

„Am decis extinderea suspendării procesului educațional până pe 31 martie 2020, cu posibilitatea de revizuire ulterioară a acestui termen. Organizarea procesului educațional trebuie făcută prin intermediul tehnologiilor informaționale. Ministerul Educației lucrează la momentul de față la elaborarea unui sistem care ar permite studierea de la distanță”, a menționat Chicu.

Reamintim că pe 10 martie a fost emis ordinul de suspendare a procesului educațional. Potrivit acestuia, copiii trebuiau să stea acasă în perioada 11 martie-23 martie, cu o eventuală prelungire a vacanței, în funcție de starea epidemiologică din țară.

La momentul de față, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării este în proces de elaborare a unui sistem centralizat privind modul de organizare a procesului de învăţământ la distanţă, care va constitui recuperarea orelor de studiu.

Reamintim că la momentul actual, în Republica Moldova sunt înregistrate 36 de cazuri de infecție COVID-19.

Mai amintim că parlamentul a aprobat marți, 17 martie, Proiectul de Hotărâre a guvernului privind declararea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 17 martie-15 mai 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente