Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.03.2020

Membrii Biroului permanent al Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective s-au întâlnit într-o ședință la MEI

Membrii Biroului permanent al Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective s-au întâlnit într-o ședință la MEI

La Ministerul Economiei și Infrastructurii a fost convocată ședința Biroului permanent al Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective. În cadrul ședinței de astăzi s-a discutat despre măsurile economice necesare de întreprins ca urmare a situației epidemiologice din țară, provocată de răspândirea COVID-19.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean, a declarat că este necesar de a analiza, negocia și acționa întru susținerea întreprinderilor, care sunt nevoite să-și sisteze pentru o perioadă activitatea economică.

Membrii Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective au menționat că vor veni cu propuneri de  îmbunătățiri la inițiativele guvernamentale în vederea reducerii stresului economic asupra afacerilor, dar și a perioadei de recuperare economică.

Ministrul Serghei Railean a declarat că fiecare părere este importantă și va fi analizată, întrucât businessul are nevoie de susținerea statului pentru ași relansa activitatea.

De asemenea, Secretarii de Stat, Iuliana Drăgălin și Mihail Lupașcu, au raportat situația la zi privind domeniul economic, sectorul construcțiilor și transporturilor. Menționăm că, la moment în proces de realibitare și construcție se află 20 de sectoare de drum.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre obstacolele cu care se ciocnesc transportatorii de mărfuri. Membrii Comisiei au venit cu mai multe propuneri care urmează a fi analizate detaliat, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus