(video) Exemplu pentru toți: A stat autoizolat până medicii i-au confirmat infectarea cu Covid-19. Apropiații îi lăsau produsele lângă ușă

Cetățeanul care a fost confirmat, ieri, pozitiv cu Covid-19, a demonstrat un comportament responsabil. Astfel, revenit dintr-o zonă de risc, s-a autoizolat de persoanele apropiate.

Mininstra Sănătății a povestit astăzi, în cadrul briefingului de presă, despre un cetățean care a dat dovadă de un comportament demn de respect.

„Un caz care denotă un comportament responsabil, persoana a revenit de peste hotare, s-a autoizolat de cei apropiați, iar produsele alimentare erau aduse și lăsate în poartă. Nu a fost în contact cu nimeni, monitorizarea s-a făcut la domiciliu, iar simptomatica a apărut la câteva zile. După ce a fost testată, am constatat că este vorba despre un caz de infecție”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ministra a reamintit cetățenilor care revin din zonele de risc să se autoizoleze.

Astăzi, primul deces de coronavirus a fost înregistrat în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Ieri, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru următoarele 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia.


Pub