(video) Premieră: Noul Changan UNI-T urma să impresioneze europeni la Salonul Auto de la Geneva

Primul sistem de pilotare semi automatizată, care îndeplineşte pe deplin cerinţele celui de-al treilea nivel de autonomie stabilit de SAE (Society of Automotive Engineers) este Super Cruise de pe mașinile Cadillac pentru piața americană.

Un astfel de sistem poate conduce o mașină de-a lungul autostrăzilor și necesită intervenția șoferului numai în caz de urgență.

Foto: autoblog.md

Și acum, compania chineză Changan, a anunțat introducerea unui sistem similar de nivel 3. Primul model pe care a fost adoptat este SUV-ul UNI-T, pe care chinezii intenționau să îl prezinte la Salonul Auto de la Geneva, însă pentru că a fost anulat i s-a organizat premiera acasă.

UNI-T este primul născut al noii serii, care va include mai multe modele cu tehnologie avansată și electronică. Modelul cu o lungime, lăţime şi înălţime de 4.515 x 1.870 x 1.570 mm adoptă un stil nou, mai îndrăzneț și nu arată ca modelele existente ale companiei. Ampatamentul constituie 2.710 mm, în timp ce dimensiunea jantelor poate fi de 17, 19 sau 20 de inci. Citește articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub