Vacanța tehnică a elevilor și studenților se prelungește cu încă o săptămână

Vacanța tehnică a elevilor și studenților se prelungește cu încă o săptămână. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

Contactat de reporterul UNIMEDIA, noul ministru al Educației, Igor Șarov, a declarat că „va fi extinsă perioada aflării elevilor/studenților și a cadrelor didactice la domiciliu prin asigurarea continuității procesului educațional la distanță”.

Potrivit lui Chicu va fi extinsă vacanța elevilor pentru încă o săptămână, dar este mare probabilitatea, că ulterior vor mai fi extinderi. „Toți angajații din sectorul public sau privat, care pot activa de la domiciliu – sunt încurajați s-o facă. Solicităm administratorilor să ofere angajaților acest regim, în măsura posibilităților”, a precizat Chicu.

Amintim că Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru următoarele 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020. Mai multe măsuri prevăzute în decizia Parlamentului au fost deja adoptate, cum ar fi restricționarea circulației, regim special de intrare-ieșire în țară, dar și a unui regim special de circulație în interiorul țării, introducerea măsurilor de carantină, interzicerea manifestațiilor publice.


Pub