ANRE a trimis în instanță un proces verbal împotriva Termoelectrica

ANRE a trimis în instanță un proces verbal împotriva Termoelectrica, acuzând-o de încălcarea Codului contravențional al RM, după ce a majorat facturile pentru energia termică pentru luna ianuarie 2020. Acțiunea vine și ca urmare a petiției online semnate de consumatori în acest sens.

Foto: procuratura.md

Pe marginea faptelor reclamate în petiția semnată de peste 2630 de petiționari, dar și a informațiilor difuzate în sursele mass-media, ANRE a luat act și s-a autosesizat. Agenția a examinat datele privind temperatura agentului termic furnizat în rețeaua termică de către SA „Termoelectrica” și a verificat corectitudinea emiterii de către furnizor a facturilor.

Drept urmare, s-a constat că perioada de facturare pentru luna ianuarie 2020 a constituit în medie 32-36 de zile, fapt ce contravine prevederilor Regulamentului privind furnizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 23/2017, care instituie obligația facturării lunare a consumului de energie termică.

Astfel, ANRE, în calitate de agent constatator, a întocmit procesul-verbal cu privire la contravenție, care a fost contrasemnat de către reprezentanții SA „Termoelectrica” și transmis instanței de judecată pentru adoptarea deciziei și aplicarea amenzii prevăzute de Codul Contravențional.


Pub