Concursul Eurovision 2020 a fost anulat, din cauza coronavirusului

Concursul Eurovision, care trebuia să aibă lor la Rotterdam în perioada 12-16 mai curent, a fost anulat, au anunțat organizatorii.

Foto: eurovision.md

Potrivit mesajului, organizatorii au încercat să găsească soluții pentru a nu anula desfășurarea concursului, însă nu au reușit din cauza situației epidmiologice din Europa.

„Incertitudinea creată de răspândirea Covid-19 în toată Europa și restricțiile instituite de guvernele țărilor participante și de autoritățile olandeze a motivat Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) să ia această decizie dificilă de a nu organiza concursul așa cum a fost planificat. Sănătatea artiștilor, a personalului, a fanilor și a vizitatorilor, precum și situația din Olanda, Europa și lume este în centrul acestei decizii”, scrie în mesaj.

Totodată, au scris că sunt mândri că timp de 64 de ani au unit audiențe, fără întrerupere, iar decizia de a anula concursul din mai i-a întristat pe toți.

Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. Anul acesta, Natalia Gordienko trebuia să ne reprezinte țara cu piesa „Prison”.

Comisia Europeană a introdus restricții temporare asupra călătoriilor neesențiale în UE, ca parte a eforturilor sale de a combate și a împiedica răspândirea continuă a coronavirusului în Europa, a anunțat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Bilanţul cazurilor confirmate ale pandemiei de Covid-19 a depăşit pragul de 200.000, ajungând la 201.436, potrivit celei mai recente statistici întocmite de Centrul pentru Ştiinţa şi Ingineria Sistemelor al Universităţii Johns Hopkins, transmite Xinhua.


Pub