(galerie foto) Orașul Chișinău după decretarea stării de urgență. Cum arată acum cele mai populare zone

Orașul Chișinău a intrat în carantină, însă pe străzile, cele mai populate, au fost surprinși mai mulți locuitori. Dacă unii sunt, vizibil, preocupați de starea de urgență și respectă măsurile de protecție, alții nu se arată la fel de îngrijorați.

Foto: Igor Rotari

De când au fost închise aproape toate întreprinderile, în oraș a scăzut prezența oamenilor pe străzile acestuia, iar preponderent pot fi obsevați doar angajații responsabili de monitorizarea situației prin oraș.

Ieri, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru următoarele 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020. Mai multe măsuri prevăzute în decizia Parlamentului au fost deja adoptate, cum ar fi restricționarea circulației, regim special de intrare-ieșire în țară, dar și a unui regim special de circulație în interiorul țării, introducerea măsurilor de carantină, interzicerea manifestațiilor publice.

Primul deces de coronavirus a fost înregistrat în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia.


Pub