Petrolul WTI s-a ieftinit până la minimul din ultimii 17 ani. Un baril a ajuns să coste mai puțin de 26 de dolari

Prețul petrolului marca WTI a scăzut astăzi sub 26 dolari pentru un baril, atingând cel mai redus nivel din ultimii 17 ani, informează Agerpres.

Foto: t24.com.tr

În jurul orei 10.50 GMT, barilul de petrol brut WTI cu livrare în luna aprilie valora 25,36 dolari, în scădere cu 5,90% comparativ cu valoarea înregistrată marţi la închidere, după ce anterior a coborât până la 25,06 dolari, cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani.

La bursa de la Londra, barilul de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna mai era cotat la 27,91 dolari, în scădere cu 2,82%, comparativ cu valoarea înregistrată marţi la închidere.

Ambele referinţe au pierdut peste 60% din valoare de la începutul acestui an.

Pandemia de coronavirus şi măsurile drastice adoptate la nivel mondial pentru contracararea extinderii infecţiilor cu coronavirus afectează în mod puternic cererea de petrol, în contextul unui război al preţurilor între Riad şi Moscova.

Prețurile la petrol s-au prăbușit cu peste 30% după dezintegrarea alianței OPEC+ și Rusia, ceea ce a declanșat un război de prețuri între Arabia Saudită și Rusia care poate avea consecințe economice și politice, scrie agenția Bloomberg care a menționat că actuala cădere este cea mai puternică din 1991 încoace, când s-a încheiat războiul din Golf.


Pub