Ştiri

Sursa imaginii: presedinte.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

18 Mar. 2020 / 18:43

Igor Dodon: Nu există premize pentru majorarea preţurilor

Nu există premize pentru majorarea preţurilor, iar agenţii economici care vor creşte preţurile, profitând de situaţia epidemiologică din ţară, vor fi sancţionaţi. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Igor Dodon după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

„Suntem la etapa de elaborare a pachetului de măsuri pentru susţinerea sectorului real al economiei, a cetăţenilor. Am văzut că la unele produse s-au majorat preturile. Nu sunt premize de majorare a preturilor, opriţi aceasta speculaţie, în caz contrar, vom fi impuşi să purcedem la plafonarea preţurilor de primă necesitate”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele a mai spus că toate activităţile de producere pot fi efectuate, iar conducătorii întreprinderilor, care pot asigura munca angajaţilor la distanţă, sunt în drept să ia această decizie.

Potrivit datelor oficiale, anunţate la ora 17:30 după şedinţa Centrului Unic de Comandă, în Republica Moldova sunt 34 de cazuri confirmate de COVID – 19.

Comentarii