04:03:13 25.04.2024
Stiri

Chișinăul a rămas fără procuror-șef: Șaptefraț și-a dat DEMISIA, după o investigație despre mișmașurile fiului său. Cine va asigura interimatul funcției

Social 18.03.2020 10:17 Vizualizări2856 Autor: Ziarul National
Chișinăul a rămas fără procuror-șef: Șaptefraț și-a dat DEMISIA, după o investigație despre mișmașurile fiului său. Cine va asigura interimatul funcției ZdG


Procurorul municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefraț, a fost eliberat din funcție, la scurt timp după publicarea unei investigații care arăta faptele reprobabile ale fiului său.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo a acceptat raportul de demisie depus de Șaptefraț.

Interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii municipiului Chișinău va fi exercitat de Oleg Afanasii, procurorul-șef al Secției control al activității speciale de investigații și asigurarea regimului secret al Procuraturii Generale.

Totodată, a fost dispusă exercitarea interimatului funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii capitalei de către Mihail Pascal, procuror în Secția unificare a practicii în domeniul urmăririi penale din cadrul Procuraturii Generale.

Menționăm că „ZdG” a arătat săptămâna trecută într-o investigație că Pavel Șaptefraț, unul dintre fiii lui Ștefan Șaptefraț, a împrumutat, fără a întoarce, zeci de mii de euro, dolari și lei moldovenești. Tot el a cerut și a primit bani după ce a promis că va obține Green Card, viză pentru SUA sau alte facilități mai multor persoane pe care s-a oferit să le ajute, făcând referire, inclusiv, la relațiile pe care le are datorită tatălui său.

Ștefan Șaptefraț a fost numit în funcția de procuror-șef al municipiului Chișinău pe 10 august 2017, după ce acesta a ocupat funcția de șef interimar al Procuraturii de Transport din 2014, iar ulterior și cea de șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, după ce în 2010 părăsise sistemul procuraturii.

Șeful de atunci al Consiliului Superior al Procurorilor, Mircea Roșioru, actual adjunct la Procuratura Generală, spunea că Șaptefraț, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai avuți procurori ai R. Moldova, a acumulat cel mai mare punctaj, iar avizul Serviciului de Informații și Securitate nu ridică semne de întrebare vizavi de integritatea acestuia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md