03:26:54 25.04.2024
Stiri

Duș RECE pentru Maia Sandu și Năstase. Cei doi sunt CRITICAȚI pentru „purtare BĂȚOASĂ”: „Pierzând totul, cei doi s-au transformat în niște frustrați. N-au nici minte, nici caracter să-și recunoască greșelile. Începe numărătoarea inversă”

Politică 18.03.2020 14:01 Vizualizări6187 Autor: Ziarul National
Duș RECE pentru Maia Sandu și Năstase. Cei doi sunt CRITICAȚI pentru „purtare BĂȚOASĂ”: „Pierzând totul, cei doi s-au transformat în niște frustrați. N-au nici minte, nici caracter să-și recunoască greșelile. Începe numărătoarea inversă”


„Înfrângerea rușinoasă a candidaților prooccidentali și eurounioniști în alegerile de la Hâncești a fost pe cât de previzibilă, pe atât de logică. Ratații politici de la Chișinău sunt niște mizantropi plicticoși. Au avut la Hâncești 100 de șanse dintr-o sută și au capotat lamentabil. Nu-și fac însă procese de conștiință și nu-și pun cenușă pe cap. Purtarea lor, orice s-ar întâmpla, rămâne bățoasă. Unii dintre ei nu recunosc rezultatul votului și cer anularea scrutinului. Alții amână explicațiile, așteptând să piară coronavirusul”, remarcă analistul politic Petru Bogatu.

Potrivit acestuia, vina pentru eșec este dată acum pe Dodon, pe pandemie, pe dezbinare. „Înainte totul era pus pe seama lui Plahotniuc, pe subordonarea politică a puterii judecătorești, pe statul capturat. Justificări se găsesc întotdeauna cu nemiluita. Și nici nu-i de mirare. Perdantul cronic nu suportă autocritica. Dodon, cu sprijinul justiției obediente, și-a făcut mendrele, desigur. A scos din cursă un candidat de stânga, pentru a crește șansele candidatului PSRM. Dar parcă sluga lui Putin a fost cândva corect? Cele mai stupide lucruri care i se întâmplă R. Moldova de la 2016 încoace sunt căderile nenorocite ale partidelor de dreapta pe drum neted și vreme bună. Prooccidentalii, fiind majoritari în societate, sunt învinși constant și în cel mai jenant mod posibil în fața filorușilor minoritari”.

Sursa citată precizează că de când electoratul eurounionist a ajuns la discreția Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, cauza democratică în R. Moldova trece printr-o perioadă neagră.

„În patru ani de zile s-a ales praful din vectorul european. S-a risipit tot ce fusese câștigat cu greu de-a lungul anilor. Maia Sandu, în 2016, a pierdut Președinția în favoarea putinistului Dodon. Andrei Năstase, în 2019, i-a cedat Chișinăul socialistului Ceban. Și ca nătăfleții să nu se dezmintă, s-au șters pe bot duminica trecută și de Hâncești care, vorba unui blogger, a redevenit acum Kotovsk. Încă niciodată R. Moldova n-a fost într-o situație atât de penibilă de la 2009 încoace. Chișinăul a ajuns pe mâna Moscovei chiar la începutul campaniei putiniste de refacere a imperiului de altădată, căzând practic de pe harta Europei. Ironia sorții: Rusia a revenit între Prut și Nistru pe spatele a două partide pretins proeuropene care promiteau că, dacă ajung la putere, vor spăla statul în doi timp și trei mișcării de impuritățile oligarhice ale trecutului și vor oferi oamenilor o societate la fel de curată precum Danemarca sau Luxemburgul. A ieșit exact pe dos. S-au pierdut alegeri, s-au compromis proiecte europene, s-au spulberat speranțele oamenilor că vor părăsi odată și odată zona gri a continentului pentru a reveni în Europa unită”, remarcă acesta.

Bogatu este convins că înfrângerile în lanț ale Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase nu sunt consecința unui blestem. „Ei nu sunt niște perdanți nativi, Doamne ferește! Nu-i exclus ca în alte domenii să fie oameni la locul lor. În viața politică însă neșansa lor a fost programată de strategii războiului hibrid al Rusiei. Le-a fostindusă deliberat. Ghinionul fusese inoculat cu bună știință în rătăcirile unor indivizi rupți de realitate, care de patru ani de zile umblă cu capul în nori fără să-și dea seama pe ce lume trăiesc. Putin a recâștigat R. Moldova așa cum s-a obișnuit, în stilul său kaghebist. Pentru a reuși, serviciile speciale ruse au amestecat visul de aur al integrării europene în noroiul vieții cotidiene. Anume cu astfel de utopii balcanice blocul „ACUM” a căzut ușor în plasa mariajului politic cu PSRM. Să nu-și facă iluzii Maia Sandu și Andrei Năstase. Nu ei l-au învins pe Plahotniuc. Putin s-a folosit de ei pentru a se descotorosi de cel care a dat în vileag schema spălătoriei rusești de bani negri pentru familia și prietenii președintelui rus”.

Analistul politic a mai adăugat că în repetate rânduri, de la 2016 încoace, văzându-se cu sacii în căruță, rușii s-au debarasat de aliații lor naivi de pe dreapta scenei politice moldovenești ca de o măsea stricată.

„Pierzând totul, Maia Sandu și Andrei Năstase s-au transformat în niște frustrați cosmici. N-au nici minte, nici caracter să-și recunoască în sfârșit greșelile. Se războiesc astăzi între ei și își varsă năduful asupra partidelor eurounioniste mai mici care caută cu înfrigurare o alternativă și nu o găsesc în disperare de cauză. Alegerile de la Hâncești care, până și în condițiile unui absenteism crâncen, puteau fi lesne câștigate de un candidat comun al dreptei, au arătat că Maia Sandu și Andrei Năstase nu au înțeles și nu au învățat nimic. Votul de duminică a fost o proiecție în viitor. Acesta ne-a trimis cu câteva luni înainte, când cetățenii vor fi chemați la urne să aleagă șeful statului. Dacă nu se trezesc în ceasul al unsprezecelea, PAS și PPDA vor pierde scrutinul prezidențial într-un mod la fel de rușinos ca votul de duminică. Pentru Maia Sandu și Andrei Năstase începe astfel numărătoarea inversă. Viața lor politică are deja ecouri din Shakespeare: a fi sau a nu fi”, a conchis Bogatu în editorialul său de pe deschide.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md