14:58:46 28.03.2024
Stiri

Coronavirus în Transnistria: Măsuri „în oglindă" pentru protejarea locuitorilor împotriva COVID-19

Social 18.03.2020 16:46 Vizualizări1941 Autor: Ziarul National
Coronavirus în Transnistria: Măsuri „în oglindă The Institute for Strategic Analysis


Biroul pentru Politici de Reintegrare de la Chișinău susține că în regiunea transnistreană au fost adoptate, până la 5 aprilie curent, măsuri „în oglindă", exact ca pe malul drept al Nistrului, pentru protejarea locuitorilor împotriva COVID-19.

„Suntem în legătură permanentă cu negociatorul-șef din partea Tiraspolului pentru a depăși anumite situații incomode pentru cetățeni. Astăzi, la direct am facilitat unele situații de la Varnița, Dubăsari, și am reacționat la unele solicitări ale Liceului Teoretic „Evrica” din or. Râbnița”, cităm dintr-un comunicat al Biroului.

Potrivit aceleiași surse, administrația nerecunoscută de la Tiraspol a impus carantina, a limitat intrarea persoanelor străine, cu excepția celor care pot proba viza de reședință, angajații misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale, transportul de mărfuri cu produse alimentare și produse de prima necesitate, așa cum prevede starea de urgență decretată pe teritoriul R. Moldova.

Autoritățile de la Chișinău mai spun că au agreat în prealabil cu Tiraspolul măsuri privind facilitarea circulației categoriilor de persoane care au nevoie de acces imediat la locurile de muncă, cum ar fi medicii și personalul instituțiilor medicale din Zona de Securitate, precum și cei care trebuie să se deplaseze pentru preluarea testelor COVID-19, angajații organelor de drept (instituțiile penitenciare, polițiștii, vama), personalul centrelor de plasament din Cocieri și centrului de reabilitare a invalizilor, veteranilor muncii și războiului etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md