/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

„Termoelectrica” ar putea fi amendată pentru facturile majorate la căldură

missing
18 martie 2020, ora 14:04

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cere judecătorilor să amendeze SA „Termoelectrica”, după ce sumele indicate în facturile pentru energia termică pentru luna ianuarie 2020 au fost majorate.

Astfel, ANRE a examinat datele privind temperatura agentului termic furnizat în rețeaua termică de către SA „Termoelectrica” și a verificat corectitudinea  emiterii de către furnizor a facturilor. Ca urmare s-a constat că perioada de facturare pentru luna ianuarie 2020 a constituit în medie 32-36 de zile, fapt ce contravine prevederilor Regulamentului privind furnizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 23/2017, care instituie obligația facturării lunare a consumului de energie termică”, se arată într-un comunicat emis de conducerea ANRE.

Chiar dacă această iarna a fost una blândă și cu temperaturi ridicate, chișinăuienii s-au pomenit că trebuie să plătească mai mult pentru căldura din locuințe.

Atunci,întreprinderea municipală a precizeazat că, de fapt, consumul de energie termică pentru luna ianuarie a fost cu circa 12 la sută mai mic față de perioada similară a anului trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram