/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Angajații Penitenciarului din Rusca, care trăiesc la Bălceana și Sofia, lăsați să stea acasă din cauza coronavirusului

missing
18 martie 2020, ora 14:36

Penitenciarul de la Rusca are mai mulți angajați care locuiesc în satele Bălceana și Sofia, unde au fost confirmate mai multe cazuri de infecție cu COVID-19 și unde a fost instituită carantină de două zile. Pentru a evita posibila infectare în cadrul penitenciarului, angajații originari din cele două sate au fost lăsați să stea acasă, încă înainte de a fi interzisă libera circulație în localități, ne dau asigurări reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

„După ce s-a aflat că sunt persoane infectate la Bălceana, am decis ca angajații care trăiesc acolo să stea acasă și să fie înlocuiți cu alți funcționari care sunt din alte localități. Directorul penitenciarului  a semnat un ordin în acest sens, pentru ca să evităm o posibilă contaminare”, a declarat pentru TV8 Oleg Pantea, șeful serviciului de presă al ANP.

Acesta mai spune că țin zilnic legătura cu angajații din cele două sate aflate în carantină și este cert că niciunul dintre ei nu este astăzi infectat cu COVID-19.

Cei care lipsesc de la serviciu sunt înlocuiți de persoanele care fac parte din grupele de rezervă ale penitenciarului, care asigură, de obicei, exercitarea atribuțiilor pe perioada concediilor medicale sau anuale.

Oleg Pantea mai spune că, după ce a fost instituit, pe 12 martie, regimul special în tot sistemul penitenciar, din cauza coronavirusului, toți angajații  sunt examinați foarte minuțios la intrarea în turele de lucru, li se întocmesc fișe medicale și li se măsoară temperatura.

Amintim că la Bălceana și Sofia au fost confirmate 9 cazuri de infecție cu COVID-19. Satele au intrat în carantină pentru 14 zile și posturile de poliție, instalate în cele două localități, nu permit intrarea și ieșirea locuitorilor din sate și interzic circulația unităților de transport.

Primele cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate la Bălceana încă la finele săptămânii trecute, dar pe 15 martie s-a permis organizarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția Hâncești. Deși primarul satului Bălceana a cerut amânarea alegerilor, invocând un potențial pericol de răspândire a bolii și Comisia Electorală Centrală analiza posibilitatea anulării alegerilor, scrutinul a fost permis de Igor Dodon.

Într-un răspuns trimis CEC-ului, în calitatea sa de conducător al Consiliului Suprem de Securitate, Igor Dodon, a spus că alegerile trebuie organizate, motivând că Parlamentul nu a instituit stare de urgență și „nu pot fi limitate drepturile fundamentale ale omului garantate de Constituție, adică dreptul de a alege și a fi ales”.

/DOC/ Dodon a permis organizarea alegerilor de la Hâncești: „Parlamentul nu a declarat stare de urgență, asediu sau război”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram