‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE intensifică eforturile pentru a asigura consumatorii cu fructe și legume

UE intensifică eforturile pentru a asigura consumatorii cu fructe și legume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Sectorul european de fructe și legume proaspete depune maxim efort pentru a asigura o ofertă continuă și diversă de produse pentru consumatorii din Europa și din întreaga lume, scrie Freshfruitportal.com.

Potrivit reprezentanților Asociației Europene pentru Produse Proaspete – Freshfel, închiderea trecerilor de frontieră în Europa pentru oameni din cauza pandemiei Covid-19 a întârziat unele operațiuni în lanțul de aprovizionare cu produse proaspete.

„Cu toate acestea, toate măsurile posibile au fost luate pe întregul lanț pentru a menține furnizarea de produse proaspete de înaltă calitate. Odată cu închiderea restaurantelor și a cafenelelor în multe state membre, consumatorii se bazează tot mai mult pe fructele și legumele proaspete din magazine pentru consum la domiciliu”, susține Freshfel.

Reprezentanții din sector poartă discuții cu autoritățile publice pentru a garanta un „coridor deschis către camioane rapide care transportă fructe și legume proaspete perisabile pentru a garanta aprovizionarea la timp”. Aceasta include securizarea vehiculelor și a șoferilor și introducerea de protocoale pentru a asigura fluxurile comerciale.

Totodată, sunt în toi pregătirile în condițiile pandemiei pentru noul sezon, în condițiile în care sectorul horticol necesită un număr mare de brațe de muncă.

FOTO: fruitnews.ru; imagine simbol.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›