‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFabrica de conserve din Camenca va fi scoasă la vânzare

Fabrica de conserve din Camenca va fi scoasă la vânzare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Autoritățile din Transnistria vor scoate la vânzare 100% din acţiunile Fabricii de conserve din Camenca la un preţ de pornire de circa 21,2 mil. ruble ($1,3 mil.).

Potrivit agenţiei Infotag, în conformitate cu un proiect individual de privatizare, anunţat marţi de Guvernul nerecunoscutei RMN, cumpărătorul va fi obligat să achite datoriile companiei (75,3 milioane de ruble) şi să investească cel puţin $3 mil. în construcţie de capital, reconstrucţie, extindere şi reechipare tehnică a uzinei în următorii cinci ani, să asigure dezvoltarea bazei proprii de materii prime şi să aducă veniturile din prelucrarea fructelor şi fructelor de pădure la nivelul de $4 mil. până în 2024.

Pentru a demonstra seriozitatea intenţiilor sale, la încheierea contractului de vânzare-cumpărare a obiectului de privatizare, potențialul cumpărător este obligat să depună 1 mil. de ruble ($66,1 mii) înainte de a depune solicitarea de participarea la privatizare.

Proiectul a fost elaborat cu scopul de a contribui la dezvoltarea dinamică a întreprinderii, de a spori volumul de muncă (serviciilor) furnizate, de a utiliza mai eficient capacităţile de producţie şi de a introduce tehnologii noi.

Capitalul propriu al fabricii constituie 174,4 mil. ruble. Uzina şi-a început activitatea în anul 1958 şi produce conserve de fructe, legume şi sucuri. Cea mai mare parte a produselor este destinată pieţei interne – atât pentru livrare către organizaţiile bugetare, cât şi pentru magazinele alimentare. Există, de asemenea, consumatori în ţări străine, de exemplu, sucul de mere concentrat se vinde în Rusia, Germania, Austria şi Polonia.

În 2019, pentru prima dată în 15 ani, fabrica a obţinut un profit de 2,5 mil. ruble. Pe piaţa internă s-au vândut produse în valoare de 17 mil. ruble, iar 19 mil. ruble au reprezentat venituri din export.

Anterior, Fabrica de conserve din Camenca a fost deja privatizată în anii 90 ai secolului trecut. Cu toate acestea, în anul 2012, aceasta a fost reîntoarsă „în proprietatea statului” sub pretextul că fosta administraţie a uzinei „a folosit scheme frauduloase pentru a retrage bani prin intermediul companiilor off-shore din afara republicii, iar datoriile companiei s-au ridicat la $14,5 mil”.

Foto: kkz-pmr.md

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›