Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
17.03.2020

Un caz de COVID-19 confirmat în ultimele 24 de ore

Un caz de COVID-19 confirmat în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu date actualizate privind persoanele infectate cu noul coronavirus COVID-19. Astfel, la ziua de azi, 17 martie 2020, în Republica Moldova a fost înregistrat un caz nou, de import din Italia, respectiv numărul total a ajuns la 30 de persoane. Pe parcursul zilei de azi au fost testate în total 46 de cazuri suspecte.

Totodată, venim cu precizări referitor la cetățeanului Republicii Moldova, calificat drept pacient suspect la infecția cu COVID-19, preluat de la punctul de trecere al frontierei de stat de la Giurgiulești, de un echipaj al serviciului medical de urgență Cahul și transportat la Chișinău. Pacientul a fost investigat de medici, acesta nu a prezentat simptome privind infecția cu COVID-19. În urma discuțiilor cu medicii, persoana a recunoscut că a mințit autoritățile române pentru a ajunge pe teritoriul Republicii Moldova. Persoana urmează să fie penalizată pentru fapta sa, conform prevederilor legale.

Vă reamintim că, astăzi în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru 60 de zile. Măsurile sunt instituite în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19 și au drept scop protejarea cetățenilor țării, prevenirea, diminuarea şi lichidarea consecinţelor pandemiei de Coronavirus de tip nou pe teritoriul țării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus