Distribuția pe vârste a persoanelor infectate cu noul coronavirus: 9 dintre cei 29 de pacienți au peste 60 de ani

Astăzi ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a prezentat distribuția pe vârste a bolnavilor cu Covid-19. Potrivit datelor prezentate la briefingul de presă din această dimineață, privind controlul situației epidemiologice, reiese că cele mai afectate sunt persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Foto: UNIMEDIA

Dintre cele 29 de persoane infectate cu noul coronavirus, este un copil cu vârsta de până la 9 ani. Alți doi pacienți au vârsta între 10 și 19 ani. Iară distribuția pe vârste a bolnavilor:

0-9 ani - un caz

10-19 - 2 cazuri

20-29 - 3 cazuri

30-39 - 5 cazuri

40-49 - 4 cazuri

50-59 - 5 cazuri

60-69 - 9 cazuri

Potrivit ministrei Sănătății, din cele 29 de cazuri de infecție cu Covid-19, 14 sunt cu transmitere locală.

Ce ține de starea de sănătate a bolnavilor, o pacientă infectată cu coronavirus se află în stare gravă la Spitalul Republican. Femeia beneficiază de respirație asistată însă starea ei nu se ameliorează. „Avem o evolutie extrem de grava, cu respiratie asistata. Medicii fac totul ce le stă în putere, din păcate avem un regres al stării acesteia”, a precizat ministra.

Viorica Dumbrăveanu a ținut să aprecieze solidarizarea societății civile și a mediului de afaceri cu personalul medical. „Vreau să-mi exprim recunoștința și, totodată, gratitudinea pentru personalul medical care-și desfășoară profesional activitatea”.

Ieri, mai mulți șoferi din capitală s-au oferit să ajute personalul medical, transportându-i gratuit la locul de muncă.

Menționăm că în ajutorul personalului medical a sărit și un grup de inițiativă, format din fondatoarea MAD-Aid Victoria Dunford, antreprenorul Anatol Untură și jurista Ana Racu, care au pornit o campanie de colectare de fonduri pe platforma Gofundme, iar cu banii colectați vor fi procurate lucruri necesare pentru a ușura viața doctorilor, care lucrează în ture interminabile și care rareori au timp să mănânce.


Pub