Un moldovean, diagnosticat cu Covid-19 în România, adus de SMURD la spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău

Un cetățean moldovean, care a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus în România, a fost transferat de un echipaj medical român la frontiera cu Republica Moldova într-un echipaj SMURD și transportat la Chișinău.

Foto: realitatea.md

„Pacientul a fost preluat de la punctul de trecere al frontierei de stat de la Giurgiulești, de un echipaj al serviciului medical de urgență Cahul și transportat la Spitalul clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă” din municipiul Chișinău”, informează Ministerul Sănătății.

Solicitată de UNIMEDIA, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, declarat că la acest moment, nu poate să ne ofere mai multe detalii despre acest caz.

Bărbatul este a 30-a persoană diagnosticată cu Covid-19 din țara noastră.

Menționăm că în Republica Moldova, până astăzi - 17 martie 2020, au fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus 29 de persoane.

Până acum, o persoană s-a vindecat de infecția cu noul coronavirus, în timp ce o altă persoană testată pozitiv la coronavirus se află într-o stare gravă, iar medicii de la spitalul clinic Republican fac tot posibilul să îi salveze viața.


Pub