Persoana transportată cu SMURD la Chișinău nu este bolnavă de COVID-19! A mințit pentru a ajunge în Republica Moldova

Un bărbat care a fost predat de un echipaj medical român la punctul de trecere al frontierei Giurgiulești, de unde a fost preluat de către un echipaj SMURD, a mințit că este bolnav cu coronavirus. Totul a ieșit la iveală după ce a fost examinat de către medicii de la Chișinău.

Despre acest lucru a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu în cadrul conferinței de presă organizate după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Potrivit informațiilor expuse, „persoana a fost deferită de către echipajul SMURD către Clinica nr 2 a Ministerului Sănătății, Muncii și Protectiei Sociale. După examinări, nu au fost depistate semne clinice ale infecției cu COVID-19. Atunci, persoana a recunoscut că a recurs la un gest, nu știu cum să calific acest gest, dar a recunoscut că s-a certat cu un transportator de pe teritoriul României. A fost rugată să să coboare din mijlocul de transport și a recurs la această farsă invocând că este infectată pentru a ajunge pe teritoriul Republicii Moldova”, a relatat Viorica Dumbrăveanu.

Bărbatul a fost preluat de poliție și urmează să fie sancționat corespunzător legislației în vigoare.

„Atunci când punem în valoare fiecare ambulanță și fiecare angajat medical, cu regret, se mai întâmplă și astfel de situații. De aceea chem la responsabilitate și solidaritate socială”, a ținut să adauge Viorica Dumbrăveanu.

Menționăm că astăzi, un cetățean moldovean care ar fi fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus în România, a fost transferat de un echipaj medical român la frontiera cu Republica Moldova într-un echipaj SMURD și transportat la Chișinău.

Viorica Dumbrăveanu a declarat că pe teritoriul Republicii Moldova a fost confirmat astăzi doar un caz, care este de import, persoana fiind recent revenită din Italia. În total, avem 30 de persoane testate pozitiv la noul coronavirus.

De asemenea, astăzi a fost externat primul pacient tratat de COVID-19 - o femeie de 60 de ani.


Pub