07:20:29 18.04.2024
Stiri

Strategie PERICULOASĂ. Olanda procedează ca Marea Britanie: „Lăsăm populația să primească CORONAVIRUSUL”

Știri 17.03.2020 11:40 Vizualizări5068 Autor: Ziarul National
Strategie PERICULOASĂ. Olanda procedează ca Marea Britanie: „Lăsăm populația să primească CORONAVIRUSUL”


Premierul olandez Mark Rutte a declarat luni că vrea să favorizeze dezvoltarea unei imunităţi colective în Olanda, unde – a avertizat el – cea mai mare parte a compatrioţilor săi va fi contaminată cu noul coronavirus, excluzând o izolare totală a populaţiei.

„Nu am un mesaj uşor pentru voi în această seară. Realitatea este că o mare parte din populaţia olandeză va fi infectată cu noul coronavirus. Asta ne spun experţii”, a declarat Rutte cu un aer grav într-un discurs televizat.

Guvernul olandez a ordonat duminică închiderea tuturor şcolilor, barurilor, restaurantelor, caselor de toleranţă şi cafenelelor până la 6 aprilie.

În discursul său către naţiune luni, premierul a anunţat că guvernul său vrea să ajungă la o „imunitate de grup” în aşteptarea unui vaccin, lăsând persoanele cele mai puţin vulnerabile să primească virusul, protejând în acelaşi timp persoanele vârstnice şi bolnave, ceea ce ar putea lua „luni, dacă nu chiar mai mult”.

El a subliniat că spre deosebire de Italia, Spania şi Franţa, care au impus măsuri puternice pentru a stopa propagarea Covid-19, Olanda nu are în vedere o izolare totală. „În acest scenariu, vom trebui să ne închidem ţara timp de un an sau chiar mai mult, cu toate consecinţele” pe care aceasta le implică, a explicat el, adăugând că virusul „ar putea reapărea imediat dacă măsurile sunt sistate”, potrivit Agerpres.

Potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor, 1.413 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost detectate în Olanda, dintre care 24 de decese.

Care este strategia UK

Marea Britanie uimește întreaga planetă, după ce guvernul Boris Johnson a refuzat să ia măsuri dure împotriva coronavirusului, la fel cum au făcut celelalte state afectate. Conform site-ului worldometers, Marea Britanie înregistrează peste 1300 de cazuri de coronavirus, respectiv 35 de persoane decedate. Aceste cifre o plasează în primele șase țări din Europa și în primele 10 de pe glob, ca număr de infectări.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md