04:32:15 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Actuala guvernare ar intenționa să amâne ALEGERILE PREZIDENȚIALE din toamnă, în contextul instituirii stării de urgență: „Puterea aparține COALIȚIEI CORONAVIRUS, pot să amâne alegerile prezidențiale...”

Politică 17.03.2020 16:55 Vizualizări3190 Autor: Ziarul National
VIDEO // Actuala guvernare ar intenționa să amâne ALEGERILE PREZIDENȚIALE din toamnă, în contextul instituirii stării de urgență: „Puterea aparține COALIȚIEI CORONAVIRUS, pot să amâne alegerile prezidențiale...”


Liderul grupului parlamentar „Pro-Moldova”, Andrian Candu, nu exclude că actuala coaliție de guvernare ar putea să amâne și alegerile prezidențiale din toamnă, în contextul declarării stării de urgență pentru următoarele 60 de zile.

Potrivit lui Candu, starea de urgență trebuia declarată săptămâna trecută, dar asta presupunea amânarea alegerilor din circumscripția nr. 38, Hâncești, dar și remanierile guvernamentale convenite de PSRM – PD.

„Cineva a urmărit să câștige un mandat de deputat. A supus riscului 15 mii de oameni... Cineva vrea să existe o perioadă cât mai mare de timp, în cazul acesta 60 de zile, când Guvernul și acea Comisie pentru situații excepționale să aibă discreția și dreptul de a lua anumite decizii. Noi suntem convinși că declararea stării de urgență pentru 60 de zile aduce prejudicii doar pentru că a fost enunțată cifra de 60. Economic asta înseamnă o anumită imprevizibilitate. Toate statele vecine, dar și din Europa au declarat stare de urgență pentru maximum 30 de zile. Și noi ne putem întruni ilterior și prelungi această perioadă”, a declarat Candu, în cadrul ședinței Parlamentului.

Fostul spicher nu exclude că actuala majoritate parlamentară, pe care o numește „coaliția coronavirus”, ar putea chiar să amâne alegerile prezidențiale din toamnă.

„De ce vor să facă, asta ne rămâne doar să speculăm și să presupunem. Nu știu, poate vor să amâne alegerile prezidențiale sau se pregătesc de alt scenariu. Vom vedea. Puterea aparține coaliției coronavirus. Vom vedea care vor fi intențiile guvernanților”, a conchis Candu.

De menționat că Parlamentul a votat astăzi instituirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile, în legătură cu răspândirea infecției de COVID – 19. Până la ora actuală sunt înregistrate 29 de persoane infectate cu coronavirus.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md