01:57:11 17.04.2024
Stiri

Un medic român acuză autoritățile că ar ASCUNDE adevărul. Care ar fi cifra reală a dezastrului provocat de noul coronavirus

Știri 17.03.2020 19:59 Vizualizări5276 Autor: Ziarul National
Un medic român acuză autoritățile că ar ASCUNDE adevărul. Care ar fi cifra reală a dezastrului provocat de noul coronavirus


Silvia Costinean lucrează ca medic la Secția de Terapie Intensivă pentru nou-născuți din cadrul Spitalului „Marie Curie”, din Capitală. Într-o postare pe Facebook, dr. Costinean afirmă că, în realitate, proporțiile dezastrului sunt mult mai mari, dar autoritățile mint în privința gradului de pregătire în fața Covid-19, scrie gandul.info.

„Sunteți liberi să mă acuzați că induc panica și alte tâmpenii. Dar, există mărturii serioase despre minciunile pe care ni le servesc autoritățile și marii specialiști. Nu știți ce se întâmplă cu adevărat în spitale”, își începe postarea Silvia Costinean.

Printre altele, medicul de la „Marie Curie” acuză că „nu există teste”. Și asta, „în spitale mari din București, ce să mai vorbim de provincie!”.

La cum se prezintă situația azi, lucrurile doar se vor înrăutăți în viitor. „Vor veni pacienți infectați care nu vor putea fi testați, deci diagnosticați. Se vor agrava, nu vor putea fi transferați, vor muri fără diagnostic”.

Mai mult, „personalul este expus, pentru că nu există echipamente de protecție. Nici personalul nu va putea fi testat. De la cel mai înalt nivel li s-a spus medicilor de terapie intensivă, celor incluși în așa-zisele TI pentru Covid-19, că nu e nevoie de acele echipamente, că e suficientă masca chirurgicală. Masca aceea e bună pentru ieșit pe stradă – chiar dacă vi se spune contrariul, sunteți mințiți! – nu pentru cazurile în care ai contact prelungit cu pacienții infectați!”.

Și din punct de vedere al procedurilor medicale sunt probleme. Iată ce a sesizat dr. Silvia Costinean: „Deși medicii italieni au avertizat că este CONTRAINDICATĂ ventilația non-invazivă, pentru că în final tot ajungi saă intubezi pacientul și, practic, nu faci decât să agravezi lucrurile, întârziind să aplici ventilația eficientă, apoi, chiar faci rău, pentru că prin aplicarea de presiuni pozitive în nazofaringe împingi toată încărcătura virală in plămâni, deci agravezi inflamația interstițială pulmonară (același lucru valabil și pentru nebulizare), deși toți doctorii interesați am postat peste tot avertizarea asta, pacientul de care se știe că este grav, cel de la «Balș», fostul polițist care a mințit, este pe non-invaziv!”.

Și nu există numai cazul pacientului de la «Balș», avertizează medicul Costinean: „De asemenea, sunt pacienți gravi, cu context epidemiologic clar, unul venit pe 6 martie din spital de la Milano, unde era internat pentru patologie oncologică, altul venit din Londra, cu comorbidități, intubați, cu radiografii sugestive pentru ARDS, sunt declarați Covid-negativi și transferați din «Balș» în alte secții de terapie intensivă. Primul a decedat între timp, soția lui e în carantină, dar el a fost declarat negativ. Cel de-al doilea, de asemenea declarat Covid-negativ, are trecut în diagnostic «pozitiv pentru coronavirus comunitar». De când se testează pentru coronavirus comunitar? Ce este coronavirus comunitar?”.

În concluzie, susține medicul de la „Marie Curie”, în spitalele bucureștene, „nu se fac teste pentru personalul care a avut contact cu pacienții confirmați și declarați pozitiv. Nu testăm, nu raportăm! Asta este deviza lor! Oficial, personalul este lăsat sa fie expus la infecție, pentru că asta au declarat în ședințe, că nu e nevoie de echipament de protecție”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md