Coronavirus // Un nou caz confirmat. Bilanțul Ministerului Sănătății

Anticoruptie.md
17/03/2020

Marți a fost confirmat un nou caz de infectare cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre o persoană revenită recent din Italia. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Din cele 46 de teste procesate marți în laboratorul ANSP, doar unul a indicat pozitiv, potrivit Vioricăi Dumbrăveanu.

În același timp, marți a fost externată o pacientă care s-a vindecat de coronavirus. „Astăzi o doamnă de 60 de ani, care a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” pe data de 8 martie, a fost externată ca rezultat al vindecării totale a acesteia’’, a menționat ministra.

Tot marți, un bărbat din raionul Sângerei a fost transportat cu un echipaj SMURD, dintr-o localitate de peste Prut, până la punctul de trecere Giurgiulești, acuzând că ar fi infectat cu Covid-19. Bărbatul a mințit că este infectat cu noul coronavirus, pentru a ajunge în Republica Moldova.

„Ca rezultat al examinării nu au fost depistate semne clinice ale infecției cu Covid-19. De fapt, persoana a recunoscut că a recurs la acest gest, dat fiind faptul că s-a certat cu un transportator de pe teritoriul României și a fost rugat să coboare din mijlocul de transport. A recurs la această farsă invocând autorităților române că este infectată cu Covid-19 pentru a ajunge pe teritoriul Republicii Moldova. A fost preluată de organele de poliție și deja vor fi aplicate sancțiunile corespunzătoare”, a declarat Dumbrăveanu

Până în prezent, au fost confirmate 30 de cazuri de infectare cu Covid-19, 16 de import și 14 de contaminare locală.

 

Anticoruptie.md
17/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii