‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrețuri mai mari și produse de calitate proastă în supermarketuri - riscurile închiderii piețelor

Prețuri mai mari și produse de calitate proastă în supermarketuri – riscurile închiderii piețelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit unui studiu realizat de EastFruit, una dintre cele mai importante probleme a supermarketurilor din țară este calitatea proastă a fructelor și legumelor comercializate.

Din cauza că au fost închise piețele, iar consumatorii nu mai au vreo alternativă decât supermarketurile, calitatea acestor produse s-ar putea reduce și mai mult, chiar dacă vor fi înregistrate prețuri mai mari, susțin experții proiectului.

În condițiile de întărire a carantinei, întreaga masă de cumpărători, indiferent de vârstă, va fi obligată să procure fructe și legume din supermarketuri sau magazine.

În consecință, retailerii din rețea ar putea majora prețurile pentru sortimentul de legume și fructe pe fondul inflației și o posibilă extindere a carantinei pentru luna aprilie. Pe rețelele de socializare sunt deja prezentate cazuri de majorare a prețurilor de către supermarketurile individuale pentru unele produse.

Prin urmare, mulți experți susțin că, în paralel cu introducerea măsurilor de carantină, guvernul Republicii Moldova ar trebui, de asemenea, să consolideze controlul calității și prețul produselor alimentare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›