‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova intră pentru 60 de zile în Stare de Urgență. Vezi măsurile cu...

Republica Moldova intră pentru 60 de zile în Stare de Urgență. Vezi măsurile cu impact pentru sectorul agricol

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, în legătură cu răspândirea virusului COVID-19.

Decizia a fost adoptată de Parlament, după ce Guvernul a aprobat ieri, 16 martie, o hotărâre în acest sens, la propunerea Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. Este primul caz în istoria Republicii Moldova de declarare a Stării de Urgență.

Spre deosebire de restul țărilor, care au decretat 30 de zile de stare de urgență, în Republica Moldova această stare de urgență va dura 60 de zile. 

Vedeți aici documentul integral.

Potrivit premierului Ion Chicu, starea de urgență impune să se întreprindă măsuri mai drastice. 

Astfel, ar putea fi decisă raţionalizarea consumului de alimente, modificare procedurii de numire în funcţie şi de destituire a conducătorilor agenţilor economici şi ai instituţiilor publice etc. Toate, se vor face la necesitate, spune premierul.

‹ adv ›

Premierul a menționat că, se pregătește un set de măsuri pentru depășirea situației financiare, de către cetățeni și mediul de afaceri, urmare a măsurilor impuse de autorități. 

Acestea se referă la reeșalonarea pentru creditele ipotecare, relaxarea politicii de creditare de către BNM, posibilitatea subvenționării adiționale în agricultură, diminuarea cotei la TVA pentru sectorul HoReCa. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›