Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.03.2020

Începând cu data de 17 Martie va fi sistat definitiv transportul de pasageri internațional pe toate căile aeriene și terestre

Începând cu data de 17 Martie va fi sistat definitiv transportul de pasageri internațional pe toate căile aeriene și terestre

Prim-ministrul Chicu a condus ședința Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. Subiectul ședinței a fost evoluția situației epidemiologice în țară și în regiune, dar și măsurile decise pe platforma Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. 

Ministrul Voicu a informat despre acțiunile întreprinse de instituțiile subordonate MAI în coordonare cu MSMPS și ANSP pentru a combate răspândirea virusului nou COVID - 19.

Începând cu data de 17 Martie va fi sistat definitiv transportul de pasageri internațional pe toate căile aeriene și terestre. IGP este implicat în acțiuni de determinare a punerii în aplicare a deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, precum sistarea activităților comerciale cu excepția celor menționate în deciziile Comisiei. Una din misiunile de bază ale poliției este prevenirea aglomerării oamenilor în diverse zone publice precum în magazinele alimentare și gările auto.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a informat că au fost depistate 6 cazuri noi de infecție cu virusul nou. Dintre acestea 2 sunt de import, altele 4 sunt de transmitere locală. În total sunt 29 de cazuri confirmate de infecție și 20 de suspecți. 

În cadrul ședinței a fost discutată oportunitatea instituirii Stării de Urgență. Este primul caz în istoria Republicii Moldova de declarare a Stării de Urgență. Ministrul Dumbrăveanu a prezentat argumentele pentru declararea stării de Urgență, menționând în special pandemia de coronavirus COVID-19 declarată de Organizația Mondială a Sănătății și tendințele epidemiei la nivel regional și național. La propunerea ministrului Dumbrăveanu, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a decis să prezinte Guvernului un raport privind necesitatea declarării stării de Urgență.

Viorica Dumbrăveanu a informat în cadrul ședinței despre primul caz de vindecare în RM a unui pacient infectat de COVID-19, potrivit unui comunicat difuzat de guvern. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus