Actualitate

Marea Britanie va IZOLA în următoarele săptămâni persoanele cu vârste de peste 70 de ani, pentru a le FERI de coronavirus

Secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, a declarat că oamenii cu vârste de peste 70 de ani vor fi protejaţi de virus prin auto-izolare pentru o perioadă de până la patru luni, un anunţ oficial urmând să aibă loc ”în următoarele săptămâni”.

Marea Britanie a adoptat o abordare diferită a combaterii coronavirusului, comparativ cu alte state europene, cum ar fi Italia, Spania şi Franţa, care au impus măsuri stricte pentru a încetini răspândirea bolii.

Hancock a declarat la Sky News că guvernul va adopta o decizie săptămâna viitoare pentru a obliga oamenii să intre în carantină dacă sunt diagnosticaţi cu virusul, fiind pregătit să interzică şi evenimentele publice.

Marea Britanie vrea să întârzie nivelul de vârf al infecţiilor pentru ca serviciile medicale să nu fie suprasolicitate.

În Marea Britanie au fost confirmate 1.140 de cazuri confirmate şi 21 de decese, faţă de 24.747 de cazuri şi 1.809 decese în Italia, 7.753 de cazuri şi 288 de decese în Spania şi 4.499 de cazuri şi 91 de decese în Franţa.

Hancock a spus că strategia Marii Britanii este susţinută de dovezi ştiinţifice şi va fi făcută publică în următoarele zile, scopul fiind salvarea de vieţi.

”Vom face tot posibilul să combatem virusul şi cred că oamenii şi-au făcut o impresie greşită”, a declarat ministrul la BBC.

Conceputul imunităţii de turmă, în care virusul se răspândeşte în populaţie pentru a creşte rezistenţa generală, nu a făcut parte din strategia guvernului, a adăugat acesta.

Marea Britanie a cerut un efort naţional pentru combaterea virusului simular cu cel care a ajutat ţara să supravieţuiască în cel de-al Doilea Război Mondial.

”Generaţia noastră nu a mai fost pusă la încercate în acest mod. Bunicii noştri au fost, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când oraşele noastre au fost bombardate în timpul Blitz-ului.

Guvernul cere producătorilor să îşi reconfigureze liniile de producţie pentru a fabrica mai multe aparate de respiraţie asistată şi ar putea transforma unele hoteluri în spitale pentru a caza pacienţii purtători de coronavirus care nu pot fi trataţi în spitalele supraaglomerate.

https://www.news.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *