Actualitate

Pacient de 71 de ani din Suceava cu o boală cronică gravă, vindecat de coronavirus

Prefectura Suceava a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că pacientul de 71 de ani, din comuna Mălini, diagnosticat cu coronavirus în urmă cu două săptămâni, s-a vindecat. Vestea este cu atât mai bună cu cât, dincolo de vârsta înaintată, bolnavul are şi o boală cronică destul de gravă.

Prefectura Suceava a anunţat că bărbatul de 71 de ani, diagnosticat cu coronavirus, în urmă cu două săptămâni, care suferea şi de o boală cronică destul de gravă a avut o evoluţie bună. Pacientul internat în Spitalul de Boli Infecţioase de la Iaşi s-a vindecat de coronavirus.

Bărbatul a luat virusul din Italia, de unde s-a întors acasă cu un autocar,

“Până la data prezentului comunicat, la nivelul judeţului au fost testate 131 de persoane, iar pentru 129 dintre acestea rezultatul a fost negativ. Astăzi a fost confirmat la nivelul judeţului Suceava un al doilea caz de infecţie cu noul coronavirus, primul caz, înregistrat în judeţ, fiind vindecat. Prefectul judeţului Suceava, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsuri imediate pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiei generate de noul caz de infecţie cu coronavirus confirmat în judeţul Suceava. Astfel, în data de 13.03.2020, prefectul judeţului Suceava a solicitat autorităţilor administraţiei publice să intensifice activitatea de identificare a spaţiilor necesare pentru carantinarea persoanelor ce vin din zonele de risc, astfel încât să fie asigurată o rezervă permanentă şi să nu existe sincope în modul de organizare a acestei activităţi. De asemeni, prefectul judeţului Suceava a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să procedeze la evaluarea cu celeritate a condiţiilor igienico- sanitare din noile spaţii de cazare disponibile, iar în cazul respectării prevederilor în domeniu, acestea să fie supuse aprobării în cadrul şedinţelor de comitet”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

În judeţul Suceava, sunt monitorizate la domiciliu 559 de persoane, din care 314 persoane care s-au întors din zonele de risc. În ultimele 24 de ore au ieşit din autoizolare 107 de persoane. În spaţiile de carantină instituţionalizată sunt cazate 132 de persoane.

“Persoanele aflate în această situaţie (carantină sau izolare) pot apela 0230. 220103, linie telefonică ce funcţionează 24 de ore din 24. Facem precizarea că, nerespectarea condiţiilor de izolare intră sub incidenţa art. 352 din Codul penal, conform căruia nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă penală. Atragem atenţia din nou asupra necesităţii de a respecta cu stricteţe măsurile instituite de autorităţi pentru prevenirea şi limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus COVID – 19, pentru aceasta fiind necesară cooperarea şi implicarea cetăţenilor. Rugăm cetăţenii care nu se află în izolare sau carantină să folosească pentru sesizări numărul unic de urgenţă 112, iar pentru a afla informaţii despre COVID – 19 să apeleze linia TELVERDE 0800800358”, se mai arată în comunicatul transmis de prefectură.

adevarul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *