Campanie de colectare de fonduri în susținerea medicilor, „soldații” din linia întâi în lupta cu coronavirusul

Pandemia de coronavirus, care a afectat considerabil viața oamenilor de pe tot mapamondul, ne-a atins și pe noi. Cei mai afectați, știm bine, sunt medicii, care încă țin piept cu brio provocărilor impuse de situație. În timp ce pe mulți dintre noi autoritățile ne îndeamnă să stăm acasă pentru a ne proteja, acest îndemn nu este valabil și pentru ei, „soldații” din linia întâi în lupta cu noul coronavirus.

Foto: Gofundme

Un mic grup de inițiativă, format din fondatoarea MAD-Aid Victoria Dunford, antreprenorul Anatol Untură și jurista Ana Racu, au pornit o campanie de colectare de fonduri pe platforma Gofundme, iar banii colectați vor fi direcționați pentru a procura lucruri necesare pentru ușura viața doctorilor, care lucrează în ture interminabile și care rareori au timp să mănânce.

Victoria Dunford, a declarat că a discutat cu medicii, cu șefii de spitale și cu conducerea Ministerului Sănătății pentru a identifica necesitățile lor de moment. „Și dacă pe partea de medicamente totul e în regulă, oamenii, medicii, au nevoie de noi! Vrem să le facem viața un pic mai ușoară celor care stau în ture de 12 ore, prinși în costume incomode, măști sufocante și în mașini mereu pe drum”, a adăugat organizatoarea acțiunii de colectare de fonduri.

Victoria relatează că unii din ei nu manâncă câte 10 ore la rând, sau nu dorm câte 24. „Vrem să le trimitem ce putem – cafea, ceai, biscuiți, apă, consumabile, orice va fi nevoie și desigur multă grijă de la noi. Deja am discutat cu Valeriu Arnaut de la Metro, ei ne vor ajuta cu procurarea celor necesare în regim automat, să exlcudem contactul cu prea mulți oameni și vor livra aceste produse la depozitele (CNAMUP) de unde vor fi repartizate organizat la toate unitățile de urgență și spitalele strategice. În Moldova sunt cîteva mii de medici, asistenți medicali și lucrători tehnici ai sistemului de medicină de urgență și spitale care sunt implicați acum pe linia întîi de combatere a epidemiei.”

Organizatorii au făcut un apel către oameni: „E vorba de noi toți, de oameni, de suflete – acum mai mult ca niciodată avem nevoie unul de celălalt. Italienii cântă de pe balcoane medicilor lor, spaniolii îi aplaudă pe eroii lor, noi vrem să venim cu suport pentru toți cei care sunt pe linia întîi. Spunem Mulțumesc cu recunoștință, ne mobilizăm și susținem toți lucrătorii sistemului medical în munca nobilă și eroică pe care o îndeplinesc. Ei trebuie să simtă susținerea noastră, a tuturor. Donăm 5 minute de pauză pentru încă 12 ore de muncă a unui medic și #Stamacasă - Pentru că ne pasă!”.

Colectare de fonduri pentru susținerea medicilor din Republica Moldova / Sursa:Gofundme

Pentru donații puteți utiliza una din metodele de mai jos. Toate se vor canaliza în același cont.

- Donații pe situl fundației MAD AID https://www.mad-aid.org.uk/donate/ (Lucreaza cu toate cardurile, specificati campania pentru medici)

- Donații prin platforma Facebook https://www.facebook.com/donate/216589269719261/ (nu merge la toți în Moldova)

- Donații prin GoFundMe https://www.gofundme.com/f/impreunapentruvoi (Folosește PayPal Chekout)

- Pentru transferuri directe vă rugăm folosiți următoarele conturi: AO Moldova AID. c/f 1013620006425. Contul in Lei - MD78AG000000022513414095 Contul in Euro - MD41AG000000022512116222 Contul in USD - MD30AG000000022512116226-dolari Contul in Lire MD15AG000000022512838370


Pub