Măsurile Moldovagaz împotriva coronavirusului: Consumatorii nu vor fi deconectați dacă au datorii, iar angajații vor munci de la distanță

Moldovagaz nu va deconecta niciun consumator de gaze naturale pe toată durata avertismentului de pericol epidemiologic, în legătură cu răspândirea Covid-19. Un ordin în acest sens a fost emis de președintele consiliului de administrație întreprinderii, Vadim Ceban. De asemenea, compania examinează posibilitatea introducerii plăților eșalonate pentru anumite categorii de consumatori.

Foto: UNIMEDIA

Furnizorul încurajează, totuși, consumatorii să plătească facturile în termenul stabilit. Având în vedere situația actuală, cel mai sigur mod este plată la distanță, prin intermediul serviciilor bancare online sau a terminalelor de plată.

În același context, angajații „Moldovagaz” vor lucra la distanță în perioada 16-20 martie 2020. Secția personal va asigura perfectarea acordurilor adiționale la contractele individuale de muncă, în care se va indica modul de lucru la domiciliu. Șefii secțiilor și direcțiilor SA „Moldovagaz” vor distribui subalternilor săi sarcini care pot fi îndeplinite la distanță.

Direcția tehnologiei informaționale a companiei va asigura funcționalitatea neîntreruptă a poștei electronice corporative și a altor mijloace de comunicare. Serviciul de securitate va asigura interdicția accesului la sediul central al SA „Moldovagaz” a angajaților care au obligația să lucreze de la distanță.

De asemenea, deservirea consumatorilor în Centrul relații cu consumatorii din SA „Moldovagaz” va fi organizată astfel încât, în momentul prestării serviciilor consumatorilor să fie asigurată distanța socială necesară de minimim 1 metru.

Totodată, Moldovagaz anunță că lucrările planificate de verificare a etanșeității rețelelor de gaze și revizia robinetelor de siguranță au fost suspendate în toată țara, pe toată durata avertismentului de pericol epidemiologic, în legătură cu răspândirea Covid-19.

Pe 13 martie, Guvernul a declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus.


Pub