Autoritatea Aeronautică Civilă face apel către cetățenii moldoveni care se află în dificultate în afara hotarelor țării

Autoritatea Aeronautică Civilă face un apel către cetățenii moldoveni aflați în dificultate în afara hotarelor țării, pe care îi îndeamnă să contacteze misiunile diplomatice și oficiile consulare la numerele de urgență publicate pe paginile oficiale ale acestora.

Foto: realitatea.md

În contextul în care mai mulți cetățeni moldoveni au rămas blocați în statele unde se aplică măsuri restrictive de călătorie, manifestate prin interzicerea accesului de intrare, dar și ieșire din/în anumite zone, cât și închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unei perioade obligatorii de carantină în legătură cu pandemia de coronavirus, AAC recomandă cetățenilor să facă legătură cu cel mai apropiat oficiu consular din statul în care se află.

Cetățenii R. Moldova, „indiferent de țara de reședință, care se află în zona de tranzit, în aeroporturi sau au fost blocați și se află în dificultate înafara hotarelor țării, să contacteze ambasada sau cel mai apropiat consulat a Republicii Moldova de pe teritoriul statului unde se află, pentru a putea beneficia de asistența consular de specialitate”, se arată într-un comunicat de presă.

AAC pune la dispoziția cetățenilor lista oficiilor consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, pe care o pot accesa aici.

Menționăm că ieri, premierul Ion Chicu a anunțat că traficul aerian va fi suspendat începând de marți, 17 martie 2020, ora 00:00. De asemenea, autoritățile moldovenești vor interzice din aceeași dată și aceeași oră, traversarea terestră a frontierei de stat de către cetățenii străini, cu excepția celor care au statut diplomatic, care au reședință în țara noastră și a celor care sunt antrenați în procesul de transportare a mărfurilor.


Pub