(video) Ultima oră: PD și PSRM au făcut coaliție; Au semnat acordul

(update) Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor au creat o majoritate parlamentară. Liderii politici au declarat că această alianță este necesară.

Foto: UNIMEDIA

Zinaida Greceanîi a precizat că la baza acestui acord stă fostul acord semnat de PSRM și Blocul ACUM.

Președinta Parlamentului a anunțat că vor fi remanieri în Guvernul Chicu. În scurt timp, mai multe candidaturi vor fi propuse președintelui Igor Dodon.

„Este un moment în care statul are nevoie de forțe noi, forțe proaspete, care să ajute la această luptă pe care o ducem cu toții împotriva acestei pandemiiPDM a ales să-și asume anumite domenii de responsabilitate anume în acest moment, pentru că are profesioniști, o echipă bună și pentru că împreună vom face față acestei situații mai ușor.

Rolul Partidului Democrat în acest guvern este unul clar: asigurarea implementării Acordului de Asociere, apropierea de Uniunea Europeană, menținerea integrității teritoriale, securitatea energetică, continuarea parteneriatului strategic cu Statele Unite, menținerea relațiilor bune cu vecinii România și Ucraina. Și eu vă asigur că ne vom ține de cuvânt”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat că prin semnarea acestui acord se pune o bază solidă guvernării Republicii Moldova și unei bne funcționări a tuturor instituțiilor statului.

”Este o decizie importantă pentru stabilitatea socială, politică și economică a țării. E vorba de o stabilitate cu atât mai necesară, cu cât mai dificile sunt vremurile prin care trecem, când ne-a lovit o epidemie cu risc sporit pentru națiune”, a declarat liderul PSRM.

În acest acord s-au regăsit principalele obiective ale Republicii Moldova, și în politica internă, și în politica externă echilibrată.

„Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, în forma sa reformată, vor continua aspirațiile cetățenilor care au fost reflectate în documentul de anul trecut. Noi, cei din Partidul Socialiștilor, ne-am asumat toată responsabilitatea, toate riscurile, toate solicitările care le impune semnarea acestui Acord cu PDM”, a declarat Greceanîi.

Citește și: PD se alege cu 5 ministere în Guvernul Chicu: Cine sunt candidații


Pub