MAIB: Continuitatea operațiunilor bancare este asigurată

Moldova Agroindbank implementează un plan de acțiuni, care permite asigurarea continuității operațiunilor bancare, în contextul restricțiilor necesare pentru stoparea răspândirii COVID-19.

Foto: MAIB

Documentul, implementat de Comisia MAIB responsabilă de gestionarea situației de urgență, prevede o serie de măsuri și scenarii, care vor permite angajaților-cheie să activeze de la distanță și să gestioneze procesele necesare pentru continuitatea operațiunilor.

Serghei Cebotari, Președinte al Comisiei și Președinte al Comitetului Executiv al MAIB, a specificat: "Nivelul de digitalizare al băncii, serviciile digitale puse la dispoziția clienților, infrastructura de bancomate și POS terminale, precum și gradul înalt de dezvoltare a sistemelor IT permit deservirea continuă a clienților în regim online. În același timp, ajustările efectuate recent în infrastructura IT a băncii ne permit să asigurăm lucrul de acasă al angajaților-cheie din back office, astfel încât să avem continuitate în procese.

Situația de urgență impune măsuri corespunzătoare. Poziția băncii în situația cauzată de COVID-19 este cunoscută. Indiferent de evoluții, soluții există. Ne îndemnăm clienții să utilizeze la maximum serviciile digitale - MAIBank, Internet Banking, să dea prioritate plăților cu cardul. Venim cu acest îndemn de ani de zile, iar situația actuală, deși extrem de regretabilă, demonstrează o dată în plus necesitatea acestor servicii. MAIB va asigura funcționalitatea serviciilor digitale dedicate atât persoanelor fizice, cât şi juridice, inclusiv în caz de carantină.

Înțelegem că anumite situații impun totuși vizite la bancă. De aceea, deși o parte din unități și-au sistat temporar activitatea, avem sucursale și agenții în toate raioanele și municipiile țării, care vor deservi clienții în cadrul unui program de lucru redus. De asemenea, subliniez că MAIB, dar și întregul sistem bancar, are suficientă lichiditate și nu există motive de îngrijorare din acest punct de vedere”, a specificat Serghei Cebotari.

Echipa Moldova Agroindbank rămâne la dispoziţia clienţilor inclusiv online sau prin intermediul Contact Center la numărul de telefon 1313.

Îndemnul MAIB rămâne de a respecta cu stricteţe regulile anunţate de autorităţile ţării pentru protejarea întregii comunităţi.


// console.log('no ads situation')