Doi moldoveni, prinși de polițiștii de frontieră în timp ce traversau Prutul, cu o barcă

Doi amici au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce treceau ilegal granița de stat peste Prut. Aceștia au spus oamenilor legii că, de fapt, au venit să pescuiască, iar ustensilele le țineau ascunse pe malul celălalt, asigurând că nu aveau intenția de a încălca legislația transfrontalieră.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brînza, aflată în misiune de serviciu, a observat doi bărbați ce traversau râul Prut cu ajutorul unei bărci. Ajunși pe malul moldovenesc al râului, aceștia au fost rugați să se legitimeze. Bărbații s-au dovedit a fi moldoveni originari din satul Slobozia Mare. Aceștia au confirmat că au traversat de mai multe ori râul, pentru că plasele de pescuit le ascundeau pe partea română, astfel având mai multe șanse să le găsească unde le puneau.

Pentru că au reușit să prindă peste opt kg de pește au fost informați și reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului, care urmează să întreprindă măsurile de rigoare.

Cei doi sunt documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și de trecere ilegală a hotarului moldo-român. Aceștia riscă două amenzi, conform art. 332, al.1 Cod Contravențional al RM și conform art. 362 alin.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.


Pub